Antena 3 CNN Actualitate Comisiile juridice avizează reexaminarea Statutului aleşilor şi elimină amendamentul Chiuariu

Comisiile juridice avizează reexaminarea Statutului aleşilor şi elimină amendamentul Chiuariu

Comisiile juridice avizează reexaminarea Statutului aleşilor şi elimină amendamentul Chiuariu
11 Feb 2013   •   19:16

Comisiile juridice reunite au eliminat, luni, din Statutul deputaţilor şi senatorilor, articolul care viza încetarea mandatului de parlamentar în cazul unei atacări în instanţă în termen de 15 zile a raportului ANI prin care se constata starea de incompatibilitate, informează Mediafax.

Membrii celor două Comisii juridice au avizat favorabil, cu 26 de voturi "pentru" şi 4 "împotrivă" cererea de reexaminare solicitată în cazul acestui act normativ de preşedintele Traian Băsescu.
   
Parlamentarii jurişti au eliminat din textul de lege, în acest sens, un amendament anterior propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu.
   
La finalul şedinţei, deputatul PDL Andronache a criticat faptul că parlamentarii au modificat şi articole care nu erau vizate prin cererea de reexaminare.
   
El a spus că nu ar fi trebuit să fie modificate alte prevederi în afara celor menţionat de preşedinte.
   
"Vom contesta la Curte (Curtea Constituţională - n.r.) în măsura în care ele se vor regăsi în votul final sau în raportul final al plenului pe această iniţiativă legislativă", a spus acesta.
   
Comisia pentru statut urmează să dezbată, pentru raport, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.
   
Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului, săptămâna trecută, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocând, printre altele, faptul că acesta vine în contradicţie cu recomandările din Raportul MCV şi propunând dezbatere publică asupra proiectului.
   
În cerere se arată că Legea trimisă spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea şi modificarea statutului deputaţilor şi al senatorilor, în special în ceea ce priveşte incompatibilităţile, conflictele de interese şi imunitatea parlamentarilor.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close