Antena 3 CNN Actualitate Comoară URIAŞĂ găsită de doi soţi într-o PĂDURE din Vâlcea. "Este cea mai importantă descoperire, au o vechime de 2 MILENII"

Comoară URIAŞĂ găsită de doi soţi într-o PĂDURE din Vâlcea. "Este cea mai importantă descoperire, au o vechime de 2 MILENII"

Comoară URIAŞĂ găsită de doi soţi într-o PĂDURE din Vâlcea. "Este cea mai importantă descoperire, au o vechime de 2 MILENII"
de O.P.    |    12 Mar 2015   •   06:51

O descoperire arheologică valoaroasă a fost făcută întâmplător în judeţul Vâlcea. Un bărbat care se plimba cu soţia sa prin pădurea din localitatea Bujoreni a descoperit peste 2 kilograme de monede de argint, vechi de aproape 2300 de ani.

Tezaurul a fost predat Muzeului de Istorie din oraş. Valoarea tezaurului va fi stabilită de către experţi, iar cei care l au descoperit vor primi ca răsplată 30 % din sumă.



Bărbatul şi soţia lui au descoprit comoara cu ajutorul unui detector de metale. Tezaurul constă în 179 de monede de argint şi a fost găsit într-un vas de lut.

Descoperirea este cea mai importantă din zonă după anul 1990. Tezaurul va fi evaluat de către specialişti, iar familia care l-a găsit va fi răsplătită.

Autorităţile se bucură că tezaurul a fost găsit în localitatea lor, dar acum se tem că pădurea va fi răscolită de către localnici.

Cei doi care au descoperit monedele au vrut să îşi păstreze anonimatul.

×
Subiecte în articol: comoara
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close