Antena 3 CNN Actualitate Comori nebănuite în pământul din Râşnov. Arheologii au găsit mai multe monede şi artefacte romane importante

Comori nebănuite în pământul din Râşnov. Arheologii au găsit mai multe monede şi artefacte romane importante

Comori nebănuite în pământul din Râşnov. Arheologii au găsit mai multe monede şi artefacte romane importante
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Aug 2012   •   11:23

Unsprezece monede din secolele al II-lea şi al III-lea şi mai multe artefacte romane au fost descoperite de arheologi pe şantierul de lângă Râşnov.

Cea mai veche dintre ele este o monedă din argint care a circulat mai bine de 300 de ani. Obiectele au fost găsite de mai mulţi arheologi români ajutaţi şi de cinci studenţi americani, iar căutările continuă.

La două săptămâni de la redeschiderea şantierului de la Cumidava, de lângă Râşnov, arheologii au făcut una dintre cele mai importante descoperiri. Dintre cele 11 monede găsite, cea mai veche datează încă din anul 32 înainte de Hristos.

Arheologii au avut chiar surpriza să găsească una dintre monedele false bătute de statul roman într-o perioada de ... criză economică.

Pe lângă cele 11 modede descoperite arheologii au gasit şi o multime de obiecte ceramice şi chiar podoabe din vremea dacilor.

Din 2006, arheologi români şi voluntari canadieni lucrează pe şantierul vechiului castru şi au gasit o adevărată comoară istorică pe locul vechilor baraci ale soldatilor romani. Prezenţa pieselor de origine dacică demonstrează ca în acea zonă locuiau daci, din rândul cărora se pare ca erau recrutaţi şi soldaţi pentru armata romană, spun istoricii.



×
Subiecte în articol: arheologi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close