Antena 3 CNN Actualitate Compania din România care a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână. Câte ore muncesc angajații pe zi

Compania din România care a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână. Câte ore muncesc angajații pe zi

O instituție bancară din România a introdus programul de patru zile lucrătoare pe săptămână, iar angajații au putut opta pentru noul model încă de la începutul acestui an.

Compania din România care a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână. Câte ore muncesc angajații pe zi
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   19:31

Compania ING Hubs România a decis să introducă un nou program de lucru, care le oferă angajaților posibilitatea de a fi prezenți la birou doar patru zile pe săptămână.

În urmă cu șase luni, reprezentanții companiei au lansat un program-pilot, menit să testeze reacția angajaților și să monitorizeze efectele generate de reducerea zilelor de lucru.

Se pare că, la finalul perioadei de testare, rezultatele înregistrate au fost, în mare parte, pozitive, productivitatea și moralul angajaților fiind primele aspecte analizate.

Astfel, noul mod de lucru este opțional și implică trecerea de la 5 zile de lucru, cu 8 ore/zi, la 4 zile de lucru pe săptămână, cu 10 ore/zi, în acord cu legislația în vigoare.

Citește și: Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024! La cât vor ajunge veniturilor românilor | Anunțul ministrului Finanțelor

De asemenea, angajații pot alege programul cu 9 ore de lucru pe zi, timp de 4 zile, și 0,5 zile libere pe săptămână, potrivit profit.ro.

Totodată, modelul de lucru al companiei este unul hibrid, angajații având posibilitatea de a îmbina lucrul de acasă cu cel de la birou.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close