Antena 3 CNN Actualitate Concert de colinde cu sute de participanţi în curtea Mănăstirii Putna

Concert de colinde cu sute de participanţi în curtea Mănăstirii Putna

Sute de credincioși au uitat de pandemie și s-au strâns unii lângă alții pentru asculta un concert de colinde în curtea Mănăstirii Putna. Mulţi dintre participanţi au ignorat complet măsurile de protecţie anti-Covid-19.

Concert de colinde cu sute de participanţi în curtea Mănăstirii Putna
de Claudia Popovici    |    28 Dec 2020   •   17:20

O femeie a filmat evenimentul şi a postat imaginile pe reţelele de socializare. Din filmare se poate vedea cum oamenii s-au adunat cu mic, cu mare, tineri, bătrâni și copii în curtea mănăstirii Putna pentru a participa la un concert de colinde.

Mulţi dintre aceștia nu au ținut cont că ne aflăm în plină criză sanitară și s-au lăsat învăluiţi de spiritul de sărbătoare, lăsând la o parte masca de protecţie sau distanţarea fizică.

Asta în condiţiile în care săptămâna trecută un călugăr de la Mănăstirea Putna a fost preluat cu un elicopter și dus la Institutul "Matei Balș" din București pentru că s-a îmbolnăvit de Covid-19.

Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată abia după 24 de ore că este infectat. Iar în urmă cu câteva luni, peste 30 de călugări de la aceeaşi mănăstire au fost trataţi pentru infecţia cu noul coronavirus.

31 de călugări de la Mânăstirea Putna, la spital după ce au fost infectați cu coronavirus

Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței.

”Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice. Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme.”, a declarat Anatolii Buzdugan , managerul interimar la Spitalul din Suceava, pentru Antena 3.

Restricţii pentru perioada Sărbătorilor de iarnă în România

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare restricţii astfel încât numărul cazurilor cu infectări SARS-COV-2 să nu crească din nou.

Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;

Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);

Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;

Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Autorităţile fac apel la populaţie să respecte măsurile de protecţie

 "Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat”, au transmis autorităţile.

 

 

×
Subiecte în articol: Mănăstirii Putna concert colinde
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close