Antena 3 CNN Actualitate Construcţiile ilegale de pe litoralul românesc vor fi demolate în următoarele 48 de ore

Construcţiile ilegale de pe litoralul românesc vor fi demolate în următoarele 48 de ore

Construcţiile ilegale de pe litoralul românesc vor fi demolate în următoarele 48 de ore
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Apr 2011   •   22:59

Guvernul a decis miercuri ca toate construcţiile ridicate în mod ilegal pe plaje, în limita a 300 de metri de ţărm, să fie demolate în următoarele 48 de ore, informează Agerpres.

Propunerea a fost făcută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că legea ar trebui respectată în primul rând de primari, însă MDRT nu se poate baza pe autorităţile locale.

"Pe litoral nu putem avea încredere în faptul cã primarii din staţiunile de pe litoral pun în aplicare legea şi ca dovadã cã lucrul acesta nu s-a întâmplat, ei sunt cei care au autorizat în mod ilegal construcţii în zona plajelor, aşa cã ministerul, în virtutea atribuţiilor pe care le are în ceea ce priveşte construcţiile, arhitectura, urbanismul în România, a iniţiat aceste douã acte normative prin care facem noi curãţenie şi aplicãm noi legea în locul primarilor", a precizat Udrea. Aceasta a mai adăugat că ultimele 11 construcţii fără autorizaţie de pe litoral au fost demolate deja săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: plaje litoral Elena Udrea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close