Antena 3 CNN Actualitate Consultare națională la „Sinteza Zilei”. Ce cred românii despre scandalul de la DNA

Consultare națională la „Sinteza Zilei”. Ce cred românii despre scandalul de la DNA

Consultare națională la „Sinteza Zilei”. Ce cred românii despre scandalul de la DNA
19 Feb 2018   •   22:57

Românii și-au spus părerea, în direct la ”Sinteza Zilei”, după ultimele dezvăluiri legate de Justiție și reacțiile din spațiul public ale Laurei Codruța Kovesi și a președintelui Klaus Iohannis.

”N-a avut nimeni cine să mă ajute. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru experiența deosebită. Am fost doi ani în închisoare. De acolo am vorbit cu domnul profesor Pavel Abraham, experiența s-a adăugat la experiența de viață. Am fost ofițer de aviație, am făcut facultatea de drept, am fost avocat. Ca om de știință, găsesc de cuviință că președintele României, membrii CSM și Augustin Lazăr se fac complici la infracțiunea de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și abuz în serviciu. Acum faceți o justiție mediatică, dar nu mai există nicio autoritate din domeniul justiției care să mai poată produce ceva. Tudorel Toader este împiedicat în a-și exprima public decizia. Cei care fac proteste în România sunt mai uniți” a spus Vasile din Bacău.

Unii consideră că în acest caz putem vorbi despre puterea care corupe.

”Mă gândeam la J. Edgar Hoover. Un om care stă foarte mult într-o funcție de putere se crede de neschimbat. Minte în față. Stau și mă gândesc că generația mea am ieșit în stradă în fața tancurilor. Și pentru ce? Securitatea avea mănușile mult mai albe. În anii '80, '90, erau cu mănuși. Ăștia nu au cel mai mic bun-simț, nu își fac niciun fel de probleme. Apare omul cu ”guvernul meu” și spune că totul e în ordine? M-a oripilat aroganța președintelui a afirmat ”Marius din Germania.

”Am rămas șocată de ce am putut vedea în ultimele zile, referitor la ce se întâmplă în Justiție. Îmi pare rău să afirm că Justiția este coruptă” crede Florentina din Iași

Cezar, un român stabilit în Virginia, consideră că ce se întâmplă acum este îngrozitor.

”Este groaznic ce se întâmplă în România. La 28 de ani de la Revoluție să poți arunca oamenii în pușcărie pe vorbe este cel mai groaznic. Arată ca un regim stalinist pe care l-am descoperit doar din cărți. Am luptat la Revoluție, un bun prieten de-al meu a murit atunci. Eu sunt liberal, ce se întâmplă cu partidul acum, să susțină abuzurile, nu îmi vine să cred” spune Cezar.

 

O fostă colegă de breaslă a președintelui Iohannis spune că nu îl mai recunoaște, după ce în perioada în care era cadru didactic și inspector școlar era mai presus de orice reproș.

”Nu mă reprezintă ca președinte, chiar dacă suntem din același oraș, la distanță de câteva străzi. M-am uitat la doamna Kovesi, cum a putut să mintă. Fiica mea este avocat în Germania. Știu cât a învățat fiica mea, și-a dorit să fie magistrat. N-a avut nicio șansă aici. În 1989 m-am uitat la părinții mei, care au ieșit în stradă. Îi luam în brațe și mă bucuram că nu au murit. Am sperat că tinerețea mea va fi frumoasă. Doamna Kovesi, demite-te singură. Mă doare că îmi vine să cedez în fața acestor oameni. Mi-e rușine de profesorii care i-au școlit pe Portocală, pe domnul Onea, pe doamna Kovesi. Asta e justitia română? Pentru asta am luptat? Țin cu ALDE și nu am votat PSD. Îl iubesc pe Brătianu, iubesc tot ce a făcut bun liberalismul, vă rog pe toți, domnilor, doamnelor, suntem cu toții părinți. Într-o bună zi am să sting lumina în țara asta și am să iau cheia cu mine în mormânt” a spus Alexandra, profesor din Sibiu.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close