Consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, prin teleconferință

de Claudia Simion    |    13 Mar 2020   •   12:01
Consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, prin teleconferință Klaus Iohannis/ Facebook

Președintele Klaus Iohannis va face consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier, prin sistem de teleconferință, a anunțat Administrația Prezidențială.

Decizia a fost luată după ce Ludovic Orban a anunțat că cei din PNL nu se vor prezenta la consultări fiindcă intră în autoizolare. S-a ajuns la această situație după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

"Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare.  L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri", a spus premierul.

Premierul a spus că se va izola la Vila Lac 1 până după testare și aflarea rezultatului. De asemenea, și ceilalți minștri vor intra în autoizolare.

Programul consultărilor:

13:00 – Partidul Național Liberal (PNL)

13:30 – Partidul Social Democrat (PSD)

14:00 – Uniunea Salvați România (USR)

14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP)

15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa

16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale

 

Președintele României urmează să anunțe vineri seara numele premierului desemnat. Apoi, are la dispoziție 10 zile pentru a forma noul guvern și a cere votul Parlamentului.

Parteneri
x close