Antena 3 CNN Actualitate Românii pot beneficia de consultații medicale online în perioada de criză provocată de COVID-19

Românii pot beneficia de consultații medicale online în perioada de criză provocată de COVID-19

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va fi lansată o platformă gratuită pe care românii o pot accesa pentru a face consultații medicale online.

Românii pot beneficia de consultații medicale online în perioada de criză provocată de COVID-19
Sursa foto: Pexels
17 Mar 2020   •   18:13

Aplicația va funcționa pentru toate spitalele administrate de Primăria Capitalei și a fost gândită pentru a încuraja oamenii să rezolve problemele de acasă, cu scopul de a reduce riscul de răspândire a infecției cu coronavirus.

"Astfel, locuitorii Capitalei se pot adresa online specialiștilor, care îi vor evalua medical de la distanță și le vor răspunde la întrebări. Avantajul este faptul că prin această modalitate se asigură și un prim triaj al pacientului și, în funcție de chestionarul completat (prin intermediul căruia se pot transmite chiar și documente medicale), acesta va primi recomandările corespunzătoare. Prin urmare, se poate evita deplasarea la spital", a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a explicat și cum se folosește aplicația respectivă.

"Pacienții accesează https://pacient.assmb.ro , introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documente medicale (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital, șamd.). Selectează specialitatea și medicul, apoi introduc datele personale și cele de contact.

Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri. Astfel pacientul primește informații personalizate în urma cărora va știi ce are de făcut cu exactitate".

Firea îi încurajează pe bucureșteni să apeleze cu încredere la aceste servicii online și să evite vizitele la spital pe cât posibil.

"În concluzie, vă recomandăm din tot sufletul să folosiți aceste platforme înainte de a lua decizia de a vă duce la spital. Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale atunci când nu este cazul".

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close