Antena 3 CNN Actualitate Consumatorii de energie și gaze vor putea schimba furnizorul în 24 de ore prin intermediul unei aplicații. Când va fi pusă în funcțiune

Consumatorii de energie și gaze vor putea schimba furnizorul în 24 de ore prin intermediul unei aplicații. Când va fi pusă în funcțiune

Consumatorii de energie electrică şi gaze naturale vor putea schimba furnizorii în maximum 24 de ore, cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de Autoritatea Naţională de Reglementare (ANRE).

Consumatorii de energie și gaze vor putea schimba furnizorul în 24 de ore prin intermediul unei aplicații. Când va fi pusă în funcțiune
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2022   •   17:54

O directivă europeană prevede ca până în 2026 consumatorii să poată schimba furnizorul în 24 de ore, faţă de 21 de zile, cum este prevăzut acum în legislaţia românească.

„Undeva în luna septembrie, acest program se termină şi foarte probabil în cursul acestui an vom pune în funcţiune această aplicaţie. Aceasta presupune, practic, o bază de date cu toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale din România. Din momentul în care operaţionalizăm această aplicaţie, toate iniţierile de schimbare a furnizorului se vor face prin această platformă.

Indiferent dacă un client merge la centrul de relaţii cu clienţii şi semnează fizic contractul acolo, operatorii vor intra în baza de date şi vor opera modificările. De asemenea, clientul poate accesa această aplicaţie şi va iniţia de acolo schimbarea furnizorului", a explicat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele instituţiei.

Dacă procesul de schimbare a furnizorului nu este digitalizat şi nu este făcut printr-o singură bază de date, schimbarea furnizorului în 24 de ore este imposibilă, a completat Negy-Bege.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close