Antena 3 CNN Actualitate Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, arestată pentru delapidare şi fals

Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, arestată pentru delapidare şi fals

Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, arestată pentru delapidare şi fals
Sursa foto: Foto: editorsopinion.com
de M.Z.    |    23 Ian 2013   •   11:14

Contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Anişoara Bărbulescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3, fiind acuzată de peste 400 de fapte de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, informează Mediafax.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut instanţei arestarea preventivă a Anişoarei Bărbulescu, pentru delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) şi uz de fals (156 de fapte), se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.

Magistraţii Judecătoriei Sector 3 Bucureşti au admis marţi cererea procurorilor de arestare preventivă, iar decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil-şef la Biroul financiar contabil al unui spital din Bucureşti, Anişoara Bărbulescu şi-ar fi însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, suma de 672.416 lei, prin două modalităţi.

Astfel, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

"Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC", au precizat procurorii Parchetului instanţei supreme în documentul citat.

Imediat după ce spitalul a început verificările în acest caz, Anişoara Bărbulescu a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea, respectiv două terenuri şi două apartamente, "îngreunând astfel posibilităţile de recuperare a prejudiciului", au mai arătat procurorii.

Surse judiciare au declarat că Anişoara Bărbulescu este contabila-şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală. .





×
Subiecte în articol: delapidare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close