Antena 3 CNN Actualitate Un container a fost adus la Spitalul din Neamț pentru trupurile celor morți în incendiu. Morga era deja plină

Un container a fost adus la Spitalul din Neamț pentru trupurile celor morți în incendiu. Morga era deja plină

Spitalul Județean din Piatra Neamț a cerut un container pentru morții din incendiul care a avut loc sâmbătă seara la secția ATI. Morga spitalului era deja plină, înainte de tragedia în urma căreia au murit zece oameni.

Un container a fost adus la Spitalul din Neamț pentru trupurile celor morți în incendiu. Morga era deja plină
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Noi 2020   •   12:15

Potrivit ultimelor informații oferite de reprezentanții Spitalulului Județean Piatra Neamț, în urma incendiului de sâmbătă seara, zece pacienți bolnavi de COVID-19, care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au transmis, duminică dimineața, că în secția ATI și-au pierdut viața șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Un medic de gardă la Secţia ATI COVID, de la Spitalul din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul 4 în timp ce încerca să-i salveze pe pacienţii din secţia afectată de incendiu. Ioan Cătălin Denciu are 42 de ani. Este căsătorit, iar soţia sa este tot medic, în specializarea Ginecologie. Cuplul are doi copii de vârstă şcolară.

Medicul-erou a fost traferat duminică dimineață la un spital din Belgia, după ce a fost îngrijit, evaluat și pregătit de transfer, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Aeronava militara care il avea la bord pe medicul-erou de la incendiul din Spitalul din Neamt, a decolat duminica dimineata în jurul orei 7:30 de pe Aeroportul Otopeni. Acesta va fi internat la Spitalul "Regina Astrid" din Belgia. La bord se află o echipă medicală care îi va monitoriza starea în permanență. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

Nelu Tătaru despre Cătălin Denciu: Suntem prieteni şi colegi, îşi face datoria cum aţi văzut şi în această seară, încercând să salveze pacienţi

Un salon cu două paturi pentru ATI a fost amenajat în UPU, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a se putea asigura în continuare terapia intensivă. De asemenea, un alt salon se amenajează la etajul 3 și se caută soluții rapide pentru gestionarea situației.

×
Subiecte în articol: incendiu Neamț morga
Parteneri
Zeci de mii de bucureşteni au rămas din nou fără apă caldă
x close