Antena 3 CNN Actualitate Contestaţia în anulare privind condamnarea lui Năstase, judecată la 1 octombrie. Avocaţii vor depune o cerere de preschimbare a termenului

Contestaţia în anulare privind condamnarea lui Năstase, judecată la 1 octombrie. Avocaţii vor depune o cerere de preschimbare a termenului

Contestaţia în anulare privind condamnarea lui Năstase, judecată la 1 octombrie. Avocaţii vor depune o cerere de preschimbare a termenului
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Iun 2012   •   19:18

Judecarea contestaţiei în anulare privind condamnarea lui Adrian Năstase a fost stabilită de instanţa supremă pentru 1 octombrie, însă avocaţii fostului premier au declarat că vor depune marţi o cerere de preschimbare a termenului, informează Mediafax.

Instanţa supremă a stabilit, luni, ca acţiunea avocaţilor lui Năstase, depusă în aceeaşi zi, să fie judecată la 1 octombrie. Data a fost aleasă aleatoriu, prin programul de stabilire a termenelor al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
   
Termenul fixat va fi însă contestat de apărătorii fostului premier.
   
Tot luni, Tribunalul Bucureşti a decis că solicitarea de amânare a executării pedepsei lui Adrian Năstase va fi judecată în 28 iunie, instanţa admiţând solicitarea avocaţilor fostului premier de preschimbare a termenului stabilit iniţial pentru 5 iulie.
   
Avocatul Ion Cazacu a declarat, luni, că a depus la instanţa supremă o contestaţie în anulare în legătură cu condamnarea lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".
   
Ion Cazacu a spus, la ieşirea de la instanţa supremă, că solicitarea a fost depusă şi înregistrată, urmând să fie stabilit un prim termen de judecată.
   
Avocatul a precizat că la acest moment cererea nu este motivată, fiind indicate judecătorilor doar temeiurile în baza cărora a fost făcută. El a arătat că motivele pe larg vor fi făcute şi depuse de avocaţi doar după ce instanţa supremă va redacta motivarea hotărârii definitive de condamnare a clientului său.
   
În opinia avocatului, termenul legal pentru motivarea acestei hotărâri este de 30 de zile.
   
Totodată, referitor la contestaţia în anulare,avocatul a arătat că aceasta este o cale extraordinară de atac, la care se poate apela doar în unele cazuri expres prevăzute de legea penală.
       
Cazacu a mai spus că a fost depusă, săptămâna trecută, şi o cerere de amânare a executării pedepsei în cazul lui Adrian Năstase, ulterior fiind solicitată preschimbarea termenului de judecată stabilit de instanţă, cerere la care urmează să primească un răspuns.
   
Avocatul a făcut referire şi la o contestaţie la executarea pedepsei în cazul lui Năstase, care a fost depusă de Corneliu Petre.
   
Cazacu a spus că apărarea lui Adrian Nătase nu-şi însuşeşte această acţiune, aceasta nefiind depusă la solicitarea familiei sau a avocaţilor. El a precizat că această acţiune este eronată în raport cu situaţia juridică actuală a lui Năstase.

×
Subiecte în articol: Inalta Curte de Casatie si Justitie
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close