Controale la restaurantele cu specific asiatic din București. Comisarii ANPC au găsit dezastru - GALERIE FOTO

de S.T.    |    03 Oct 2019   •   09:28

În data de 02.10.2019, comisarii din cadrul ANPC au efectuat 18 acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în restaurantele cu specific asiatic din București.

Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, au fost aplicate 26 amenzi contravenționale în cuantum de 310.000 lei și cinci avertismente.

 A fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 1.211,92 kg produse alimentare, în valoare de 35.197,15 lei, pentru următoarele abateri:

- erau utilizate produse alimentare cu data limită de consum depășită

- materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență 

- condițiile de depozitare ale alimentelor erau necorespunzătoare

- schimbarea stării termice a produselor

- în spațiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate iar condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, peretț cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsura complementară de închidere pe o perioada de până la șase luni pentru nouă operatori economici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close