Antena 3 CNN Actualitate Controale la taxiurile din Bucureşti. Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale

Controale la taxiurile din Bucureşti. Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale

Controale la taxiurile din Bucureşti. Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2012   •   14:22

Peste 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.160 de lei, au fost date de poliţişti, vineri, în urma unor noi controale la taxiurile din Bucureşti şi zona aeroporturilor civile din judeţul Ilfov, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
   
Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor, potrivit sursei citate.
   
"În acest sens, a fost verificată funcţionarea corectă a aparatelor de taxat şi s-a urmărit ca starea psiho-fizică a conducătorilor auto să permită desfăşurarea acestei activităţi în condiţii optime", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGPR.
   
Au fost controlate, astfel, 89 de taxiuri, fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 13 au fost date pentru nerespectarea reglementărilor din Legea 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 39, în legătură cu OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
   
De asemenea, poliţiştii au ridicat 11 certificate de înmatriculare, două autorizaţii/licenţe şi tot două seturi de plăcuţe de înmatriculare.
   
Controalele la taxiuri au fost intensificate după ce, la jumătatea lunii august, o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.
   
În plus, autorităţile au decis ca aeroporturile şi gările mari să fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din poliţişti şi jandarmi, care, alături de restul structurilor cu atribuţii de pază, vor supraveghea inclusiv activitatea taximetriştilor din zonă.

×
Subiecte în articol: aeroporturi politisti
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close