Antena 3 CNN Actualitate Convenţie între România şi Italia pentru evitarea dublei impuneri privind impozitul pe venit

Convenţie între România şi Italia pentru evitarea dublei impuneri privind impozitul pe venit

Convenţie între România şi Italia pentru evitarea dublei impuneri privind impozitul pe venit
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Apr 2015   •   21:48

Autorităţile române şi cele italiene au semnat sâmbătă, în cadrul reuniunii ECOFIN de la Riga, Convenţia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pentru prevenirea evaziunii fiscale, ale cărei prevederi vor produce efecte începând cu ianuarie 2016, informează Ministerul Finanţelor Publice, citat de Agerpres.

Din partea României, convenţia a fost semnată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Prin convenție sunt stabilite cote de impozit și un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevențe, dividende, salarii, pensii, respectiv a veniturilor obţinute de studenţi, stagiari, profesori, cercetători, artiști de spectacol și sportivi, dar și a veniturilor obținute din valorificarea capitalului. Totodată, aceasta reglementează și aspectele referitoare la schimbul de informații, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare și denunțarea convenției. Convenția va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care statele contractante se informează reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare, iar prevederile sale vor produce efecte începând cu prima zi a lunii ianuarie a anului calendaristic imediat următor. Acest document va înlocui Convenția aflată acum în vigoare, în acest domeniu, semnată în 1977", se menționează în comunicat.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, participă sâmbătă la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), care are loc la Riga, în Letonia.

Pe agenda figurează discuţii privind aspecte referitoare la provocările pe termen scurt și lung legate de bugetul Uniunii Europene, situaţia economică şi aspecte privind stabilitatea financiară, măsurile cheie pentru asigurarea potențialului de creștere a UE. De asemenea, o temă de discuţie este şi uniunea pieţelor de capital, respectiv pachetul de măsuri privind creșterea transparenței fiscale.

 

 

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Top trei cele mai invidioase zodii, cu Mihai Voropchievici
x close