Antena 3 CNN Actualitate Copaci mutați la Institutul ”Marius Nasta” din București pentru a face loc containerelor de triaj pentru pacienți

Copaci mutați la Institutul ”Marius Nasta” din București pentru a face loc containerelor de triaj pentru pacienți

14 copaci din incinta Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București au fost transplantați luni pentru a permite unității medicale să instaleze cinci noi containere de triaj pentru pacienți.

Copaci mutați la Institutul ”Marius Nasta” din București pentru a face loc containerelor de triaj pentru pacienți
Sursa foto: Facebook/Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta
de Adelina Miron    |    05 Oct 2021   •   09:41

Copacii au fost relocați, tot în curtea spitalului. Operațiunea a fost realizată cu ajutorul unui utilaj special al companiei municipale „Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde”.

Containerele care ar urma să fie așezate în locul copacilor vor fi achiziționate de instituția spitalicească prin fonduri europene, a spus managerul Institutului „Marius Nasta” pentru G4Media.

La Institutul „Marius Nasta” numărul de pacienți bolnavi de COVID-19 care ajung pentru a fi salvați este peste capacitatea de internare a unității medicale. Pacienții sunt tratați pe hol, iar asigurarea oxigenului este o mare problemă, a transmis Institutul pe 3 octombrie, pe Facebook.

„104  pacienți în secția COVID la o secție de 81 de paturi și 15 pacienți în ATI COVID ... iar pacienții continuă  să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi,  iar pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt.”

Valul 4 a umplut morga de la Marius Nasta. Dr. Beatrice Mahler: "Încercăm să închiriem containere frigorifice"

Valul 4 a umplut din nou spitalele din România. De data aceasta nu avem probleme numai cu secțiile ATI, ci și cu morgile care nu mai fac față deceselor.

"În acest moment avem mari probleme cu eliberarea paturilor de la ATI, cu găsirea locurilor pentru cei care vin în stare gravă.

Asta şi pentru că nu avem suficienţi angajaţi", a declarat dr. Beatrice Mahler pentru Reuters.

De partea cealaltă, managerul Institutului "Marius Nasta", a spus că morga institutului este plină, o soluție de criză fiind închirierea unor containere frigorifice.

Anita Timofte, asistentă şefă la ATI în Marius Nasta, a declarat pentru Reuters că este speriată din cauza lipsei de personal, care, probabil nu va fi suficient pentru toți cei care se vor îmbolnăvi.

"Sunt speriată pentru că nu ştiu cât de mult putem fi de ajutor, dacă suntem aşa puţini. Probabil că nu va fi suficient loc pentru câţi oameni se vor îmbolnăvi", a spus Anita Timofte.

×
Subiecte în articol: pacienti Institutul Marius Nasta COVID-19
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close