Antena 3 CNN Actualitate Copil de nouă ani, dintr-un centru al DGASPC Iaşi, infectat cu noul coronavirus

Copil de nouă ani, dintr-un centru al DGASPC Iaşi, infectat cu noul coronavirus

Un copil în vârstă de nouă ani, dintr-un centru al DGASPC Iaşi, este infectat cu noul coronavirus. Băiatul este asimptomatic, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început o anchetă, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Copil de nouă ani, dintr-un centru al DGASPC Iaşi, infectat cu noul coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
28 Apr 2020   •   21:44

Băiatul de nouă ani este într-unul din centrele pentru copii cu handicap al DGASPC Iaşi de când era mic. Pentru că este bolnav, familia nu l-a putut îngriji, aşa că a fost lăsat în grija statului. Are nevoie de dializă de două ori pe săptămână, astfel că luni, când a fost dus la Spitalul de Copii pentru această procedură a fost şi testat.

„Conform metodologiei de supraveghere pentru COVID19, desigur, s-a aplicat acest protocol, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat faptul că este confirmat cu noul coronavirus”, a spus Marius Voicescu, potrivit Mediafax.

Băiatul este asimptomatic. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă pentru a afla cum s-a infectat copilul.

„În momentul de faţă acest copil se află internat în spitalul de Boli Infecţioase, iar în cursul zilei de astăzi DSP a testat cei 88 de angajaţi şi cei 45 de beneficiari”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaș.

Miercuri vor fi gata şi rezultatele probelor prelevate de la ceilalţi copii şi de la angajaţii centrului. Un alt băiat, dintr-un alt centru al DGASPC Iaşi a fost testat şi el când a fost adus luni la dializă, însă rezultatul a fost negativ, iar acum este izolat.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close