Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean: Familia Cioabă s-a angajat la plata facturii de spitalizare anterior intervenţiei medicale

Corlăţean: Familia Cioabă s-a angajat la plata facturii de spitalizare anterior intervenţiei medicale

Corlăţean: Familia Cioabă s-a angajat la plata facturii de spitalizare anterior intervenţiei medicale
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   12:51

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că familia lui Florin Cioabă s-a angajat că va plăti factura intervenţiei medicale anterior efectuării acesteia, fiind un angajament dat spitalului în acest sens.

De asemenea, şeful diplomaţiei a menţionat că familia Cioabă şi spitalul din Antalya au cerut Ambasadei României o garanţie financiară pentru plata facturii de 350.000 de dolari, însă misiunea diplomatică nu are cum să asigure acest lucru.

„L-am informat pe primul ministru în legătură cu situaţia creată, mai ales că ambasadei i s-a cerut un fel de garanţie şi din partea familiei, şi din partea spitalului pentru plata acestei sume", a spus Corlăţean, potrivit Mediafax.

El a subliniat că familia lui Cioabă a acceptat plata sumei respective către spitalul din Antalya înainte de efectuarea intervenţiei medicale, existând un angajament în acest sens dat către unitatea medicală.

„Eu sper să se găsească rapid o soluţie, mai ales că familia s-a angajat că va plăti, înainte de intervenţia medicală, şi există un angajament dat la spital. Nu putem interveni intr-o relaţie între spital şi familie", a afirmat ministrul de Externe

Corlăţean a explicat că nu există bază legală pentru ca MAE să îşi asume aceste plăţi: „În situaţia asta, şi ţinand cont de faptul că MAE sau ambasada nu sunt casă de asigurări de sănătate şi nu avem cum, nu avem nici lege, n-avem nici capitol bugetar să plătim noi, nu suntem casă de asigurări de sănătate".
   
Ministrul a sugerat că în vederea plăţii sumei respective ar trebui folosită de către familie o asigurare medicală pe care Florin Cioabă ar fi avut-o.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close