Antena 3 CNN Actualitate Cornel Tăbăcaru, dezvăluiri despre cum a fost prins Rechinul, interlopul care a terorizat Mexicul: "A fost atras într-o capcană"

Cornel Tăbăcaru, dezvăluiri despre cum a fost prins Rechinul, interlopul care a terorizat Mexicul: "A fost atras într-o capcană"

Invitat în cadrul emisiunii "Subiectiv", Cornel Tăbăcaru a făcut dezvăluiri în exclusivitate, despre Florian Tudor - "Rechinul", interopul care a terorizat Mexicul.

Cornel Tăbăcaru, dezvăluiri despre cum a fost prins Rechinul, interlopul care a terorizat Mexicul: "A fost atras într-o capcană"
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2021   •   21:28

Cel mai căutat român de peste Ocean a fost arestat de autorităţile din Mexic.

Poreclit "rechinul", Florian Tudor e acuzat că ar conduce o grupare mafiotă în Cancun, care a provocat pagube de peste 1 miliard de dolari în aproape toată lumea.

Cornel Tăbăcaru a făcut dezvăluiri în exclusivitate la Antena 3, despre cum a fost capturat "Rechinul", cel mai vânat român din Mexic.

"Rechinul ceruse de foarte multe ori audienţă, să meargă la procurorul general şi să facă denunţuri împotriva unor personalităţi din conducerea statului, vis-a-vis de fenomenul de corupţie.

Cornel Tăbăcaru: "A fost atras într-o capcană"

"A fost atras într-o capcană şi i s-a zis " Da, vi s-a aprobat audienţa". Eu vin cu fapte, nu cu ce am citit în ziare azi.  L-au atras într-o capcană şi acolo în hol, au sărit pe el, l-au imobilizat. El venise împreună cu avocatul care crezând că mai poate face ceva. Şi atenţie, fără glumă, aşa mi s-a spus şi credeţi-mă, Costa Rica este în circumscripţia, ca să glumim puţin, a ambadadei şi a autorităţilor mexicane. Avocatul s-a îmbrâncit şi el niţel. De ce? Crezând că poate să îl împingă la ușă și ăsta să fugă. Nu e glumă. Unul dintre polițiști a făcut același lucru în același sens, că poate să îl împingă până la ușă și ăsta să fugă. Așa l-au arestat. (...) Pe nimeni nu interesează clonarea, cardurile, ce afaceri într-o filieră atât de complicată a făcut el cu banii. Este vorba despre ultimul ordin al preşedintelui Biden, cu privire la traficul de persoane. Este extrem de sever şi la presiunile americanilor şi o spun în gura mare şi răspund pentru asta, mexicanii n-au avut încotro. L-au făcut pachet deocamdată, de pus la cutia poştală", a dezvăluit Cornel Tăbăcaru în exclusivitate la Antena 3.

Interlopul român este acuzat că ar conduce o grupare mafiotă în Cancun, care a furat peste 1 miliard de dolari.

Pe numele lui Florian Tudor, zis Rechinul, exista un mandat de arestare în lipsă încă din luna martie. Alături de el a fost reţinut şi avocatul său şi un agent al Ministerului Public Federal. Ambii au sărit în apărarea lui şi au încercat să împiedice încătuşarea sa.

Rechinul a fost imobilizat de ofițeri în sediul Parchetului General. 

Reținerea acestuia a fost posibilă în urma unor eforturi conjugate ale Ministerului Justiției, ambasadei României din Mexic si ale celor de la cooperare internațională.

El Tiburon, arestat şi eliberat în 2019, ar fi făcut afaceri cu El Chapo

Craioveanul Florian Tudor, a fost arestat în 2019 dar a fost eliberat după puţin timp.

Tudor este unul dintre cei cărora le-au fost blocate conturile în operaţiunea "Caraibe", având ca obiectiv destructurarea reţelei desfăşurată în perioada în care românii veniţi în scop turistic la Cancun au început să fie sechestraţi de poliţie pe aeroport, în baza unei aşa-numite alerte colective de securitate.

În timp ce turiştii sosiţi de la Bucureşti erau reţinuţi pe aeroport, cu paşapoartele şi telefoanele mobile confiscate, altor numeroși români, de astă dată din gruparea lui Florian Tudor, le erau blocate conturile.

Tranzacţiile suspecte investigate de autorităţile mexicane anti-fraudă se ridică la zeci de milioane de dolari însă prejudiciul provocat de gruparea care, în timp, a ajuns la circa 1.000 de membri este estimat la 1,2 miliarde de dolari.

Citiţi şi: Filmul arestării lui Florian Tudor, zis "Rechinul", în Mexic. Românul a fost luat pe sus de ofiţerii mexicani

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close