Corneliu Condrea a demisionat din funcţiile de administrator şi şef CA al Conpet

de A.M.P    |    11 Iul 2012   •   18:32
Corneliu Condrea a demisionat din funcţiile de administrator şi şef CA al Conpet
Corneliu Condrea, director în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), a demisionat din poziţiile de administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Conpet, a anunţat miercuri compania, într-un raport remis Bursei şi citat Mediafax.

Demisia a fost înaintată marţi Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al companiei care administrează sistemul naţional de transport al produselor petroliere.
   
Compania a anunţat la finele lunii iunie că Adunarea Generală a Acţionarilor programată pentru 3 august va discuta propunerile de revocare a directorului general Dorin Tudora şi de numire a doi administratori, după demisiile lui Toader Sorin şi Ioan Mircea Cotoşman.
   
Tudora va fi înlocuit, în funcţiile de director general şi administrator, cu Nicolae Alexandri, fost prefect de Parhova, iar în locul celorlalţi doi administratori vor fi numiţi Georgel Călin şi de Mihai Radu Şaptefraţi.
   
Călin este şef de serviciu în Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), iar Şaptefraţi a fost în perioada 1995-2007 consilier parlamentar al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, director în Direcţia pentru Relaţia cu Parlamentul şi Partenerii Sociali în AVAS şi consilier al preşedintelui AVAS, potrivit propriului CV.
   
Premierul Victor Ponta declara, la începutul lunii iunie, că viitoarea conducere a Conpet nu va fi una politică, fiind agreată ideea unui management privat.
   
Ministerul Economiei controlează 58,71% din capitalul Conpet, iar Fondul Proprietatea deţine 29,7% din titluri. Compania este listată pe piaţa Rasdaq a BVB.
   

x close