Antena 3 CNN Actualitate Cornuri expirate, primite cadou pentru sărbători de copiii de la o grădiniţă din Gorj

Cornuri expirate, primite cadou pentru sărbători de copiii de la o grădiniţă din Gorj

Cornuri expirate, primite cadou pentru sărbători de copiii de la o grădiniţă din Gorj
13 Dec 2009   •   13:05

Mai multi copii din Gorj au ajuns la spital dupa ce au mancat dulciurile primite cadou de sarbatori de la grădiniţă. Micutii au făcut toxiinfecţie alimentară, cel mai probabil din cauza unor croissante expirate expiraseră luna în mai.

Copiii au fost încântaţi de cadouri, dar bucuria lor a fost scurtă. În pachetele deschise cu nerăbdare au găsit o adevărată bombă alimentară - cornuri expirate din luna mai.

Educatoarea, care a participat la amblarea cadourilor şi i-a sfătuit pe copii să nu consume cornurile a refuzat să vorbească. Părinţii revoltaţi au cerut însă explicaţii.

Pentru că au apucat să consume cornurile expirate, trei copii au ajuns la dispensar. Pentru autorităţi, întreaga problemă a reprezentat doar o neconcordanţă.
?Pe ambalajul unde sunt depozitate aceste cornuri, data expirării era undeva în 24.10.2010. Numai că pe produs era o altă valabilitate, şi anume noiembrie 2009?, a spus Liviu Cotojman, primar Roşia de Amaradia, Jud. Gorj.

?Distribuitorul sau ambalatorul produselor trebuia să verifice ca în acele cutii să nu existe un produs cu un alt termen de valabilitate decât pe ambalajul colectiv?, a declarat Mihaela Răducan, inspector şef OPC Gorj.

În urma anchetei care se află în desfăşurare, cei care se fac vinovaţi sunt pasibili de o amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close