Antena 3 CNN Actualitate Cornuri mucegăite şi muşcate de şobolani, pe băncile unor elevi din Sibiu

Cornuri mucegăite şi muşcate de şobolani, pe băncile unor elevi din Sibiu

Cornuri mucegăite şi muşcate de şobolani, pe băncile unor elevi din Sibiu
29 Oct 2012   •   18:57

Cornuri cu mucegai şi muşcături de rozătoare, ambalate fără elemente de identificare, au fost distribuite şcolii din localitatea sibiană Cristian, producătorul fiind chemat, marţi, să dea explicaţii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, informează Mediafax.

Conducerea şcolii din localitatea sibiană Cristian a reclamat, săptămâna trecută, Consiliului Judeţean, că în ultimul transport de cornuri pentru elevi au fost găsite mai multe produse cu urme de mucegai.
   
"Produsele ar fi trebuit să ajungă luni, 22 octombrie, însă firma a declarat că are o problemă şi le va trimite marţi, apoi le-au trimis miercuri, la ora 13.30, deşi orarul de distribuire este între 6.00 şi 10.45, pentru a putea fi împărţite elevilor. Joi, când s-au împărţit cornurile elevilor, au fost identificate produse cu urme de mucegai, atât în interior, cât şi în exterior. Conducerea şcolii ne-a trimis o sesizare scrisă", a declarat, luni, Ioana Nica, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu.
   
Cornurile au fost retrase imediat şi a fost înştiinţat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu, care a făcut un control.
   
"În uma reclamaţiilor, ne-am deplasat la faţa locului, unde am prelevat eşantioane de produse din care reies abateri atât legate de conformitatea produsului, cât şi de modul de informare al consumatorului. Din punctul de vedere al conformităţii produsului, am găsit urme de mucegai şi muşcături de rozătoare, deşi ambalajul este intact, iar din punctul de vedere al modului de ambalare, ambalajul nu avea elemente de identificare şi caracterizare, este trecută o dată care presupun că e data valabilităţii. Reclamaţia este întemeiată, iar în 30 octombrie am invitat producătorii pentru a da explicaţii. Sancţiunile în acest caz sunt drastice, având în vedere faptul că pun în pericol viaţa şi sănătatea copiilor", a declarat Ioan Băra, şeful CJPC Sibiu.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu, acesta este singurul caz de acest fel reclamat de şcolile din judeţ. În schimb, unele şcoli din mediul rural au trimis plângeri legate de faptul că nu este respectat orarul de distribuţie. Produsele de panificaţie ar trebui să fie distribuite şcolilor de două ori pe săptămână, între orele 6.00 şi 10.45.
   
Câştigătoarea licitaţiei pentru distribuirea cornurilor în şcolile din judeţul Sibiu este o firmă din Târgu Jiu care, însă, a subcontractat o altă firmă, din Turda.
   
Valoarea contractului încheiat cu Consiliul Judeţean Sibiu este de aproape 1,6 milioane lei, fără TVA, şi a intrat în vigoare din data de 3 octombrie.
   

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close