Antena 3 CNN Actualitate Confortul de la hotel, înlocuit cu cortul şi rulota. Reţeta unei vacanţe ieftine pe litoral

Confortul de la hotel, înlocuit cu cortul şi rulota. Reţeta unei vacanţe ieftine pe litoral

Mii de români şi-au schimbat preferinţele când vine vorba de vacanţă. Rulota sau cortul sunt acum la mare căutare pe litoral. Numărul turiştilor care aleg să îşi petreacă astfel vacanţa, a crescut chiar şi cu 30% faţă de verile trecute. Astfel, spun ei, economisesc de trei ori mai mult faţă de cei care se cazează la hotel.

Confortul de la hotel, înlocuit cu cortul şi rulota. Reţeta unei vacanţe ieftine pe litoral
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2021   •   00:07

Preţurile extrem de ridicate de pe litoral i-au făcut pe români să se reorienteze şi să opteze pentru un sejur mai liniştit, dar şi mult mai ieftin.

Peste 1.000 de turişti ajunşi pe litoral au dat confortul unui hotel de patru sau cinci stele, pe nopţile petrecute la cort sau rulotă.

Acest lucru vine din dorinţa de a petrece o vacanţă liniştită, departe de aglomeraţia urbană, după un an şi jumătate de restricţii pe fondu pandemiei.

Sunt turişti care merg cu rulota chiar şi la peste 1.000 de kilometri distanţă de casă. Este şi cazul unei doamne care a venit pe litoral, tocmai din Maramureş.

Alături de familie, a adus cu ea şi un pic din folclorul românesc.

Compartimentele unde îşi petrecere timpul alături de cei dragi au fost decorate cu elemente decorative tradiţionale pentru a se simţi ca acasă.

Turiştii din campingurile de pe litoral nu se sfiesc să devină o reală comunitate în care se organizează jocuri de grup.

Traiul în comun aduce însă cu sine şi reguli. După ora 22, muzica este înlocuită de sunetul valurilor mării, iar discuţiile se poartă în surdină.

×
Subiecte în articol: cort rulota vacanţă ieftină litoral
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close