Antena 3 CNN Actualitate Alertă în Uniunea Europeană! Noua tulpină de COVID este deja în ţările Europei

Alertă în Uniunea Europeană! Noua tulpină de COVID este deja în ţările Europei

Mai multe state membre ale UE, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Alertă în Uniunea Europeană! Noua tulpină de COVID este deja în ţările Europei
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Dec 2020   •   22:12

Franţa taie tot fluxul de oameni şi mărfuri dinspre Marea Britanie

Din cauza noii tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2, Franţa suspendă, începând de duminică, de la miezul nopţii, toate deplasările de persoane, inclusiv cele legate de transporturile de mărfuri, pe care rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară, care provin din Regatul Unit. Anunţul a fost făcut de guvernul francez.

Aceste restricţii instituite de Franţa sunt valabile, deocamdată, 48 de ore, ''pentru a lăsa timp de coordonare'' la nivelul UE în vederea stabilirii unei abordări comune privind măsurile faţă de fluxurile de pasageri şi mărfuri dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Transporturile dinspre Franţa către Regatul Unit sunt în continuare permise.

În paralel, preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize. Acest mecanism are ca scop luarea unor decizii rapide şi coordonate la nivelul UE în cazul unor crize importante şi complexe.

Un pacient infectat cu noua formă mutantă de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmat în Italia

Conform Ministerului Sănătății din această ţară, pacientul a revenit în urmă cu câteva zile din Marea Britanie cu o cursă aeriană ce a aterizat la aeroportul Fiumicino.

Pacientul și partenerul acestuia se află în izolare şi urmează, împreună cu familia şi contactele apropiate, procedurile stabilite de autorităţile sanitare.

Italia a anunțat, duminică, suspendarea zborurilor pe ruta spre Marea Britanie până pe 6 ianuarie 2021.

Noua tulpină a fost identificată în Marea Britanie iar informaţiile arată că se răspândește cu 70 la sută mai repede decât forma dominantă până în prezent.

Conform specialiştilor din domeniul sanitar, noua tulpină nu ar fi mai letală decât cele cunoscute până în prezent iar vaccinurile pregătite împotriva coronavirusului ar trebui să fie eficiente și în acest caz.

România suspendă zborurile înspre şi dinspre Marea Britanie pentru două săptămâni

"Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19", se spune în documentul adoptat de CNSU.

×
Subiecte în articol: COVID-19 noua tulpină
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close