Antena 3 CNN Actualitate „Covor de narcise” în Munții Rodnei. Poiana cu Narcise - de vizitat în următoarele două săptămâni

„Covor de narcise” în Munții Rodnei. Poiana cu Narcise - de vizitat în următoarele două săptămâni

Au înflorit narcisele în Poiana cu Narcise din Parcul Naţional Munţii Rodnei. Administrația Parcului îi anunță pe turiști că este pregatită să-i întâmpine și că intervalul optim pentru vizitarea Poienii cu Narcise este de 1-2 săptămâni, începând de acum.

„Covor de narcise” în Munții Rodnei. Poiana cu Narcise - de vizitat în următoarele două săptămâni
15 Mai 2020   •   17:40

„Așa cum am promis, revenim cu informații noi de la Poiana cu Narcise de pe Masivul Saca, furnizate de către voluntarul nostru dl. Alex Varga. Administrația Parcului Național Munții Rodnei anunță turiștii interesați de drumeții la Poiana cu narcise din Valea Vinului că este pregatită să-i întâmpine”, scriu cei de la Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Potrivit acestora, intervalul optim pentru vizitarea Poienii cu Narcise este de aproximativ 1-2 săptămâni începând de acum: „Turiştilor care vor vizita Poiana cu Narcise le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să păstreze un comportament civilizat”.

Din Valea Vinului pleacă spre Muntele Saca două poteci mai bune: prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii.

Drumul până la vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

APNMR recomandă traseul de pe Dealul Popii, care este marcat cu săgeți indicatoare.

Plata biletului de vizitare se poate face prin SMS.

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, este o arie protejată de interes național situată în județul Bistrița-Năsăud, în comuna Rodna, satul Valea Vinului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: poiana cu narcise
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close