Antena 3 CNN Actualitate Încă două orașe mari intră în scenariul roșu. Cursuri exclusiv online și masca obligatorie pe stradă

Încă două orașe mari intră în scenariul roșu. Cursuri exclusiv online și masca obligatorie pe stradă

Alte două orașe mari au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitor. Este vorba despre Craiova și Cluj Napoca.

Încă două orașe mari intră în scenariul roșu. Cursuri exclusiv online și masca obligatorie pe stradă
de Laura Dinu    |    20 Oct 2020   •   08:00

După București, Craiova a intrat în scenariul roșu. Masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise, excepții făcând copiii cu vârsta sub 5 ani, iar elevii vor învăța exclusiv online. 

Totodată, restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc se închid. Se interzice și organizarea spectacolelor și a festivalurilor în aer liber.

Al doilea oraș care se pregătește pentru măsuri similare este Cluj Napoca. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni pentru a lua decizia în legătură cu noi restricții care vor trebui să intre în vigoare. 

Au fost adoptate noile restricţii anti-COVID în Bucureşti! De marţi, masca este obligatorie permanent în exterior. Şcolile, creşele şi universităţile, pe "roşu". Restaurantele şi 'păcănelele' se închid iar

Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile şi pentru a decide, în consecinţă, restricţiile suplimentare care se vor aplica în Bucureşti pe baza analizei făcute de Direcţia de Sănătate Publică.

Rata de incidenţă anunţată luni este de 3,19 la mie, în creştere faţă de duminică.

Asta înseamnă că şcolile intră în scenariul roşu pentru următoarele două săptămâni iar închiderea afectează şi unităţile de învăţământ pentru preşcolari.

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie pe stradă, nu doar în spaţiile publice aglomerate, iar activitatea din interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor precum şi activitatea din sălile de spectacol este suspendată.

 

×
Subiecte în articol: Craiova Cluj Napoca scenariu rosu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close