Antena 3 CNN Actualitate Craiova. Poliţiştii de frontieră furau ţigările confiscate de la contrabandişti

Craiova. Poliţiştii de frontieră furau ţigările confiscate de la contrabandişti

Craiova. Poliţiştii de frontieră furau ţigările confiscate de la contrabandişti
30 Sep 2008   •   20:32

Cinci poliţişti de frontieră de la Bechet sunt acuzaţi că ar fi sustras sute de cartuşe cu ţigări din mărfurile confiscate, după ce au oprit două tiruri care transportau ţigări de contrabandă. Vameşii au trecut în procesul verbal o cantitate mai mică de ţigări, decât cea aflată în tirurile contrabandiştilor prinşi.
Imediat după ce tirurile au ajuns în vamă, şeful de sector şi adjunctul lui au pus planul la cale. Cei doi şi-au chemat chiar şi câţiva colegi de acasă pentru a descărca marfa. Ei aruncau cartuşele peste gardul Poliţiei de Frontieră. Când treminau programul le luau de acolo şi le plasau prin diverse locuri. Cele mai multe au ajuns să fie vândute la negru ori prin pieţe sau baruri.
În total 20 de oameni au pus mâna la descărcat sau ascuns ţigări. Reţeta a fost descoperită abia după câteva zile de procurori. Aceştia i-au audiat pe toţi cei 20. Până acum, însă sunt cercetaţi penal doar 2 ofiţeri şi 3 subofiţeri, de la Poliţia de Frontieră, şi doi civili. Unul dintre ei, chiar femeia de serviciu din Vamă. Cei 7 sunt cercetaţi pentru delapidare, complicitate la delapidare şi fals intelectual. Cele câteva cartuşe de ţigări îi pot costa 15 ani de închisoare.
Nimeni nu ştie câte ţigări au existat de fapt. Până acum au fost descoperite doar 2000 dintre cartuşele ascunse.


Observator

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close