Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să ştie credincioşii care şi-au cumpărat bilete de tren pentru pelerinajul de Ia Iaşi

Ce trebuie să ştie credincioşii care şi-au cumpărat bilete de tren pentru pelerinajul de Ia Iaşi

Noile reguli privind pelerinajele dau peste cap planurile multor credincioşi din ţară. Mulţi dintre ei voiau să plece la Iaşi în această perioadă, iar acum sunt nevoiţi să renunţe. Cei care îşi cumpărase bilete la tren îşi vor putea recupera aproape în integralitate banii, spun autorităţile.

Ce trebuie să ştie credincioşii care şi-au cumpărat bilete de tren pentru pelerinajul de Ia Iaşi
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    06 Oct 2020   •   23:15

Vestea că nu vor mai putea participa la pelerinajul de la Iași organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, i-a nemulțumit pe credincioșii din întreaga țară care mergeau la Iași în această perioadă. Unii își făcuseră demult planuri să ajungă la racla sfântă.

''Nu știu dacă e corect. Adică, la vot avem voie să mergem, nu ne infectăm'', spune un bărbat nemulţumit de restricţiile impuse de autorităţi.

Cei care şi-au luat deja bilet de tren, dar care acum nu mai au voie să participe la pelerinajul de la Iaşi din cauza restricţiilor, îşi pot recupera fără probleme o mare parte din preţul achitat, cu menţiunea, că li se va reţine 10% sub formă de taxă de procesare.

Chiar şi cei care folosesc alt mijloc de transport precum autocarele, sau care şi-au rezervat deja cazarea în unităţile de primire turistică din Iaşi pot găsi înţelegere pentru anularea, sau amânarea călătoriei. Turismul local va fi însă afectat de aceste noi retricţii, spun specialiştii din piaţă.

Anul 2020 va fi primul an în care nu vom mai vedea autocare pline cu oameni care ajung în Moldova pentru a se ruga şi pentru a atinge moaştele Sfintei Parascheva.

Citţi şi: Noi măsuri drastice anunțate la Iași pentru hramul Sfintei Parascheva

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close