Antena 3 CNN Actualitate "Credinţa şi pocăinţa se obţin în genunchi". Zeci de mii de pelerini au ajuns la Cluj pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni

"Credinţa şi pocăinţa se obţin în genunchi". Zeci de mii de pelerini au ajuns la Cluj pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni

"Credinţa şi pocăinţa se obţin în genunchi". Zeci de mii de pelerini au ajuns la Cluj pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni
de O.P.    |    15 Aug 2012   •   05:40

20.000 de pelerini din întreaga ţară au ajuns la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.  Oamenii au înconjurat în coate şi în genunchi biserica din lemn din incinta mănăstirii, în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Zeci de mii de credincioşi au îndurat frigul şi ploaia pentru a asista la slujba oficiată de soborul de preoţi de la Mănăstirea Nicula, în frunte cu mitropolitul clujului, Andrei Andreicuţ.

Pelerinii au înconjurat în coate şi în genunchi biserica din lemn şi s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Dorobâţi de oboseală, credincioşii au dormit în curtea bisericii, acoperiţi cu pături şi pelerine de ploaie.

Credincioşii, conduşi de preoţii şi de Episcopul Aradului şi Hunedoarei, au strabatut peste 4 kilometri şi s-au oprit, pe rând, la 14 cruci, într-o procesiune care a simbolizat patimile lui Hristos.

Aflată la 15 km de Arad, Hodoş-Bodrog este cea mai veche mănăstire monahală din ţara noastră. Prima atestare documentară datează din anul 1177.

×
Subiecte în articol: Sfanta Maria pelerini
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close