Antena 3 CNN Actualitate Criminalul pădurarului Liviu Pop din Maramureș a fost prins și arestat preventiv

Criminalul pădurarului Liviu Pop din Maramureș a fost prins și arestat preventiv

În octombrie, anul trecut, pădurarul Liviu Pop din județul Maramureș a fost ucis cu sânge rece de către un hoț pe care l-a prins la furat. Astăzi, procurorii au anunțat că l-au capturat și arestat preventiv pe hoțul de lemne.

Criminalul pădurarului Liviu Pop din Maramureș a fost prins și arestat preventiv
de Maria Teodorescu    |    11 Aug 2020   •   17:15

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunțat astăzi că l-au prins pe hoțul de lemne care l-a împușcat cu sânge rece pe pădurarul Liviu Pop.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru ultraj ((în modalitatea omorului săvârşit împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu),  tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept. Între timp, procurorii au dispus și arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Iată ce au notat procurorii care s-au ocupat de caz:

”În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, jud.Maramureş, inculpatul - în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş,  pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras - l-a ucis prin împuşcare pe pădurar  cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă ICCJ.

Hoțul de lemne care a ucis cu sânge rece un pădurar care l-a prins la furat, a fost reținut. Crima care a îngrozit o țară întreagă

Anul trecut, cazul pădurarului ucis a scos la iveală o adevărată mafie a lemnului. Pădurarul Liviu Pop, în vârstă de 37 de ani, a fost împușcat chiar cu pistolul din dotare de către hoții pe care i-a prins în flagrant delict. În octombrie 2019, Liviu Pop era de serviciu când a răspuns la un pont despre o tăiere ilegală în pădurea pe care o gestiona. Și-a sunat superiorii și a mers să-i prindă pe răufăcători, doar că aceștia l-au luat la bătaie și l-au împușcat cu arma din dotare. Când au ajuns polițiștii, aceștia au găsit doar trupul pădurarului, care era tatăl a trei copii, plin de vânătăi și ciuruit de gloanețe.

Cazul pădurarului din Maramureș a ajuns chiar și în presa internațională, televiziunea BBC relatând că șase pădurari au fost uciși în ultimii doi ani în România.

×
Subiecte în articol: hoț de lemne padurar liviu pop
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close