Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu aruncă bomba! Ce urmează să facă Iohannis și Guvernul cu banii europeni. Nimeni nu se aștepta la asta

Cristoiu aruncă bomba! Ce urmează să facă Iohannis și Guvernul cu banii europeni. Nimeni nu se aștepta la asta

Jurnalistul Ion Cristoiu aruncă bomba și dezvăluie că președintele Klaus Iohannis a fost la Bruxelles pentru a obține ”bani de alegeri”, destinați partidului PNL, condus de prim ministrul Ludovic Orban. România a obținut, în urma negocierilor-maraton de la Summitul UE o sumă impresionantă, de 80 de miliarde de euro.

Cristoiu aruncă bomba! Ce urmează să facă Iohannis și Guvernul cu banii europeni. Nimeni nu se aștepta la asta
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
de Cristina Tudorache    |    22 Iul 2020   •   20:30

”Marți, 21 iulie 2020, dimineața, s-a încheiat la Bruxelles ceea ce jurnaliștii au poreclit, din iluzia lor că sînt martori numai la fapte și evenimente despre care va scrie mai tîrziu Istoria, cel mai lung summit al Consiliului din istoria UE. Într-adevăr, începută vineri ședința Consiliului UE s-a prelungit pînă marți dimineața.”, a scris Ion Cristoiu, pe blogul său.

Ce urmează să facă Iohannis și Guvernul cu banii europeni

”Am așteptat cu toții declarația lui Klaus Iohannis după încheierea summitului. O așteptare cu atît mai de înțeles cu cît pe parcursul Summitului Klaus Iohannis n-a existat pentru presa europeană. Nu-i nimic, ne-am zis noi, presa europeană e vîndută ungurilor, vorba lui Klaus Iohannis, și de aia s-a ocupat de eroul Viktor Orban și nu de președintele României Klaus Iohannis.”, a mai susținut Cristoiu.

Ce a declarat Klaus Iohannis după summitul UE 

„Am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere am obținut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene – negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este de asemenea foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relaxare, pentru revigorare economică.”, a susținut Klaus Iohannis.

Cristoiu aruncă bomba despre minciunile președintelui Iohannis 

”Declarația debutează cu o minciună, nedemnă nu doar de un șef de stat, dar și de un profesor de Fizică: Au fost patru zile și patru nopți de negociere pentru ca România să obțină suma respectivă. Lăsînd să se înțeleagă că Summitul a durat atîta pentru că Klaus Iohannis, în numele României, a zis nu și nu, nu mă las pînă nu-mi dați peste 80 de miliarde de euro.”, mai scrie jurnalistul.

Cristoiu: Banii europeni vor fi folosiți în campania electorală a PNL

”Urmează apoi un text care poate fi considerat fără riscul de a greși o contribuție a președintelui la campania electorală a Guvernul PNL.

Klaus Iohannis a fost surprins la summit cărînd cu el o servietă de strîngător de impozite. Impresia lăsată de acest discurs electoral a fost cea de ins care i-a adus lui Ludovic Orban de la Bruxelles în vederea alegerilor din acest an banii de care Guvernul are nevoie pentru a le cîștiga. Nimic despre temele mari discutate la summit, nimic despre ce și-a propus România să obțină și ce a obținut după summit.

Dacă nu l-ai fi văzut în poze cu servieta în care parcă îi pusese niște sendivușuri nevastă-sa, să aibă și el ce îmbuca prin străinătățuri, ai fi crezut că Klaus Iohannis nici n-a fost la summit.”, a mai scris Cristoiu.
 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu bani europeni Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close