Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu, teorie-șoc: E neliniștitoare credința că Diaspora a adus virusul. Poate fi semnalul unei operațiuni

Cristoiu, teorie-șoc: E neliniștitoare credința că Diaspora a adus virusul. Poate fi semnalul unei operațiuni

Ion Cristoiu spune că este îngrijorător sondajul Avangarde, ce arată că românii consideră diaspora vinovată pentru existența virusului COVID-19 în România.

Cristoiu, teorie-șoc: E neliniștitoare credința că Diaspora a adus virusul. Poate fi semnalul unei operațiuni
Sursa foto: Antena 3
01 Apr 2020   •   18:24

Jurnalistul a menționat, în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că acestea pot fi semnalele unei operațiuni de fisurare a națiunii.

"O spun cu toată responsabilitatea, este cea mai neliniștitoare concluzie această credință a românilor că cei din Diaspora au adus virusul. Sigur, într-o mai mică măsură, dar și el îngrijorător, e și procentajul legat de responsabilitatea autorităților

Pune la îndoială unitatea României. Începând cu 10 august 2018, se lucrează la o rupere a românilor în două: cei din străinătate și cei din interior. 10 august cu acele incidente și insistența lui Klaus Iohannis că Diaspora este superioară celor din țară, că dacă nu venea ea să ne spună ce să alegem... 10 august a creat această falie. Însăși împărțirea inexplicabilă în două a românilor, considerarea celor din străinătate diferiți față de cei de aici, poate să fie semnalul unei operațiuni de fisurare adâncă a națiunii. (...)

Repet, faptul că un procentaj mare de români consideră că cei care au adus virusul sunt românii din străinătate creează țapul ispășitor. Diaspora nu se va lăsa, se va supăra și va porni măcar un război propagandistic.

Principalul responsabil este guvernul deoarece autortățile trebuiau să creeze imaginea publică a unor români care vin controlat, trebuiau luate măsuri în așa fel încât românii de aici să nu aibă suspiciunea că cei din afară bântuie prin țară, nu sunt verificați. Trebuiau testați și cei găsiți infectați trebuiau carantinați.

Această falie se va adânci. Sper să nu ajungem la un război româno-român, cum pare să se contureze din această Operațiune, care nu e a noastră, și criza economică va mări această prăpastie pentru că românii de aici spun <

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close