Antena 3 CNN Actualitate Criza a înghiţit 3 MILIARDE de euro din banii bogaţilor României. Vezi topul judeţelor cu cei mai bogaţi oameni

Criza a înghiţit 3 MILIARDE de euro din banii bogaţilor României. Vezi topul judeţelor cu cei mai bogaţi oameni

Criza a înghiţit 3 MILIARDE de euro din banii bogaţilor României. Vezi topul judeţelor cu cei mai bogaţi oameni
de O.P.    |    23 Oct 2012   •   05:57

Milionarii din România nu sunt imuni la efectele crizei  economice. Averile acestora s-au micşorat în ultimul an cu peste trei miliarde euro, scrie Capital. Valoarea acestora a scăzut de la 29,5 miliarde de euro la 26,5 miliarde.

Potrivit jurnaliştilor, cei mai mulţi milionari în euro sunt în zona capitalei şi a judeţului Ilfov. Mai exact, 110 oameni  de afaceri au strans averi de aproape 12 miliarde de euro.  Cel mai bogat este Ion Ţiriac care are o avere estimată la  aproape 900 de milioane de euro.

Pe locul doi în topul  judeţelor bogate se află Constanţa. Cei 23 de milionari au  reuşit să strangă averi de aproape două miliarde de euro.  
Cel mai bogat om de afaceri este Gabriel Comănescu care are  în conturi între 550 şi 600 de milioane de euro. Podiumului  este completat de judeţul Bacău.

Cei 5 milionari au reuşit să  strângă o avere cumulată de peste 1,2 miliarde de euro. Cel  mai potent om de afaceri din această zonă este regele asflatului, Dorinel Umbrărescu.

El  are o avere de peste 500 de  milioane de euro. Pe locurile patru şi cinci în aceste top se  află judeţele Bihor unde cei trei milionari au strans o avere  cumulată de peste un miliard de euro şi Timiş unde cei 6  milionari au în conturi aproape un miliard de euro.





×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close