Antena 3 CNN Actualitate Criza pe litoral. Hotelierii reduc tarifele cu 10% din lipsă de turişti

Criza pe litoral. Hotelierii reduc tarifele cu 10% din lipsă de turişti

Criza pe litoral. Hotelierii reduc tarifele cu 10% din lipsă de turişti
Sursa foto: litoral
08 Iul 2009   •   19:07

Tarife de criză pe litoral. Deşi suntem în plin sezon, hotelierii au redus preţurile pentru cazare cu 10%. Şi asta după ce în week-end la mare au fost cu 30% mai puţini turişti decât anul trecut în aceeaşi perioadă.

În speranţa de a atrage cât mai mulţi clienţi hotelierii au menţinut tarifele la nivelul celor de anul trecut sau chiar le-au redus. Deşi nu o recunosc, se pare că reducerile vin pe fondul crizei financiare şi a lipsei de turişti. Aşa se explica şi faptul că deşi în Mamaia gradul de ocupare ajunge şi la 90%, per total, pe litoral, procentul nu depăşeşte 55 de procente.

Hotelierii au pregătit inclusiv oferte speciale pentru turişti. Astfel, unele servicii care erau iniţial contra cost vor fi incluse în preţul cazării, sau pentru 3 nopţi de cazare plătite, turiştii vor primi o a patra noapte gratis.

Tot pentru a atrage cât mai mulţi turişti hotelierii intenţionează să propună autorităţilor locale adoptarea unei hotărâri prin care să oblige agenţii economici din staţiuni să deschidă şi să închidă în acelaşi timp cu unităţile de cazare. Adică mai, şi respectiv, septembrie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: litoral hotel tarife
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close