Antena 3 CNN Actualitate Cseke Attila a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii

Cseke Attila a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii

Cseke Attila a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii
04 Aug 2011   •   15:10

Cseke Attila a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, în urma unei discuţii cu premierul Emil Boc. Demisia este deja înregistrată la cabinetul primului-ministru.

Cseke Attila şi-a justificat decizia de a demisiona prin faptul că este nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere. 

Cseke Attila: Nu se poate ca Ministerul Finanţelor Publice să decidă asupra bugetului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii a precizat că abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificării bugetare şi că nu a fost consultat în legătură cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".

Cseke Attila şi-a exprimat speranţa că UDMR va găsi în scurt timp un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii.
„Sper ca UDMR să reuşească să desemneze o altă persoană pentru preluarea funcţiei. Măsurile de reformă trebuie continuate”, a spus ministrul Sănătăţii.

Cseke a precizat că premierul i-a cerut să nu demisioneze şi că Emil Boc i-ar fi cerut să rămână în funcţie.

 


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că regretă demisia lui Cseke Attila, dar că îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus. Uniunea, a adăugat liderul UDMR,  va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile, informează Mediafax.

Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută, la TVR 1, că ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS "ori se înţeleg" şi "pun ordine în cheltuieli", ori pleacă de la cele două instituţii. Preşedintele a menţionat că a avut o discuţie cu premierul şi va trebui găsită o soluţie "foarte rapid".

"Ori se înţeleg, ori îşi văd de drum amândoi", a spus Băsescu, în contextul unor aprecieri privind cheltuirea banilor în sistemul de sănătate.









 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close