Antena 3 CNN Actualitate CSM îl apără profesional pe Papici, după ce Ponta l-a numit "procuror băsist"

CSM îl apără profesional pe Papici, după ce Ponta l-a numit "procuror băsist"

CSM îl apără profesional pe Papici, după ce Ponta l-a numit "procuror băsist"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Oct 2013   •   15:02

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sare în apărarea procurorului Lucian Papici. Inspecţia Judiciară a CSM susţine că premierul Victor Ponta i-a afectat reputaţia profesională a lui Lucian Papici, atunci când a spus că este un procuror băsist. 

 
Raportul va ajunge în plenul CSM de marţi, care va stabili dacă îşi însuşeşte această poziţie.

Tot astăzi ar trebui stabilit când va fi audiată succesoarea lui Lucian Papici, Iuliana Bendeac, precum şi ceilalţi procurori propuşi în funcţii de conducere la secţii ale DNA. 
 
Procurorul Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA, a solicitat, în 3 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta în presă.
 
În solicitarea adresată CSM, procurorul Lucian Papici consideră că "afirmaţiile denigratoare făcute de prim-ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională".
 
Afirmaţiile au fost făcute în 2 octombrie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, în contextul în care, cu puţin timp înainte, fusese transmis, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ordinul prin care s-a dispus încetarea delegării în funcţia de procuror şef de secţie a lui Lucian Papici, preciza DNA într-un comunicat de presă.
 
 Pe 2 octombrie, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de la DNA, după o săptămână de la reînnoirea delegării pe funcţie.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane - preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt - au fost trimişi în judecată în dosarul cunoscut sub numele de "Fraudă la referendum".
 
Băsescu: Ponta a intervenit în justiţie de o manieră fără precedent de la intrarea în UE
 
 

 
 

×
Subiecte în articol: Lucian Papici Victor Ponta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close