Antena 3 CNN Actualitate CTP, după tragedia de la Babeş: "Ce împiedică USR-PLUS să ia un medic valoros ca ministru? Toate aparițiile lui Voiculescu, catastrofale"

CTP, după tragedia de la Babeş: "Ce împiedică USR-PLUS să ia un medic valoros ca ministru? Toate aparițiile lui Voiculescu, catastrofale"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că tragedia de luni de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, în urma căreia au murit trei pacienți, nu este "un eveniment" tragic, pentru că nu e primul de acest fel, ci vine după seria celor petrecute la Piatra Neamț, la Balș, Spitalul Foișor şi nu se găseşte niciun vinovat.

CTP, după tragedia de la Babeş: "Ce împiedică USR-PLUS să ia un medic valoros ca ministru? Toate aparițiile lui Voiculescu, catastrofale"
Sursa foto: Colaj Hepta/Agerpres
de Milena Niță    |    13 Apr 2021   •   12:47

"Dacă ceea ce am văzut ar fi fost primul eveniment de felul acesta, dacă nu ar fi avut înainte tot ceea ce ați enumerat, Piatra Neamț, Balș, Foișor și altele și toate ciocnirile, cât se poate de vizibile pentru opinia publică din coaliția aflată la guvernare, toate aceste hărțuieli care n-au legatură cu lucrul în slujba cetățenilor, dacă nu ar fi fost tot acest trecut al evenimentului din această seară, el ar fi fost un eveniment tragic, un eveniment care ar fi întristat pe mult mai mulți decât pe apropiații celor care au murit, dar ar fi fost doar atât, dacă se poate spune doar atât, un eveniment tragic.

CTP, despre Voiculescu: Ce înseamnă că nu e "diamant", dar nu avem altul mai bun? Înseamnă că e prost, dar e prostul nostru

Nu poate fi așa din pricina acestei serii care duce la ceva ce numeam cu mai bine de 20 de ani disoluția autorității. Ceea ce e groaznic e că astăzi nu pot să folosesc alte cuvinte după 20 și ceva de ani decât aceleași, disoluția autorității", a spus jurnalistul, potrivit adevarul.ro.

CTP atenţionează că, în acest fel, încrederea oamenilor se prăbuşeşte şi se întreabă cine va plăti pentru aceste tragedii.

"E ilogic ce spune Barna. Ce împiedică USR-PLUS să ia un medic valoros din ţara asta ca ministru?"

"Spunea premierul Cîțu, a ieșit la 23 să ne spună că ancheta va stabili cine sunt vinovații și ei vor plăti. Da, domnul Cîțu, vor plăti cum plătesc și cei din cazul Foișor? Acolo cine plătește, avem vreun vinovat? Nimeni. De ce? Din pricina îmbârligării cozilor partidelor din coaliție, care nu cedează niciunul.

Îl avem pe Voiculescu, care nu e diamant, spune domnul Barna, dar e prost. Adică ce înseamnă că nu e diamant, dar nu avem altul mai bun? Înseamnă că e prost, dar e prostul nostru. Și nu permitem, pentru că noi suntem USR-PLUS și nu permitem să-l dați jos. Este și ilogic ce a spus domnul Barna, e profund ilogic. A spus că deși nu e diamant domnul Voiculescu, noi nu avem altă soluție mai bună. Care noi?

CTP: Toate aparițiile lui Voiculescu, catastrofale din punct de vedere al transmisiei de mesaje, a încrederii

USR-PLUS? Păi dacă USR-PLUS nu găsește în rândurile sale, ale membrilor, simpatizanților săi, nu găsește pe nimeni mai bun decât Voiculescu, ce împiedică USR-PLUS să ia un medic valoros din țara asta, un cadru universitar, o persoană mai presus de orice suspiciune în ce privește integritatea și competența și să o pună în această funcție în folosul cetățenilor, girată și sprijinită de USR-PLUS. E ilogic ce spune domnul Barna.

"Dacă Voiculescu ar fi fost lângă Arafat cred că ar fi fost foarte rău"

Aceste lucruri se adaugă tragediei din seara aceasta. (...) Dacă domnul Voiculescu ar fi fost lângă domnul Arafat cred că ar fi fost foarte rău, pentru că în primul rând nu avea ce să spună despre această situație, nu are competența necesară nici pe departe de a vorbi documentat despre astfel de situații de urgență și, 2, aparițiile domnului Voiculescu - discut exclusiv despre apariție, nu de conținut, aia e altă treabă - au fost toate catastrofale din punct de vedere al transmisiei de mesaje, a încrederii, încheind cu ultima în care se consulta cu consiliera, dacă dă bine cu mască sau fără mască. Deci mai bine că n-a fost acolo domnul Voiculescu", a spus gazetarul la Digi 24.

Trei pacienţi au murit, după ce au rămas fără oxigen la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

Trei pacienţi au murit, luni seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş, acolo unde se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19 şi care erau în stare gravă.

În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.

Dosar pentru ucidere din culpă, după moartea a trei pacienţi lăsaţi fără oxigen la Spitalul Victor Babeş

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. 

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 
- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
- 1 pacient la Floreasca
- 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator", se arată în comunicatul DSU.

Comunicat oficial al Spitalului Victor Babeş, după tragedia în care au murit trei pacienţi

"În această seară (luni - n.r.), în jurul orei 17:00, la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” - operațională începând cu data de 10.09.2020 - a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment.

Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienți bolnavi de COVID-19 internați în Unitatea mobilă de Terapie intensivă.

În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului.

Vom continua să informăm opinia publică în mod transparent privind evoluția situației, pe măsură ce amănunte suplimentare vor fi disponibile.

Conducerea și întreg personalul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” transmit cele mai sincere condoleanțe și sunt alături de familiile celor decedați în acest tragic eveniment", se arată în comunicatul spitalului.

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu victor babes
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close