Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit actriţa Lucia Mureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia"

A murit actriţa Lucia Mureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia"

A murit actriţa Lucia Mureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia"
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Iul 2010   •   16:40

Lucia Mureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia", a încetat din viaţă, duminică noapte, la Cluj, informează Mediafax. Actriţa avea 72 de ani.

Lucia Mureşan a fost cetăţean de onoare al Sebeşului. Din anul 2002 preda la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii "Spiru Haret" Bucureşti, unde era şi decan. Aceasta se afla la Cluj de aproximativ o lună.

Lucia Mureşan s-a născut pe 31 ianuarie 1938. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, de unde a fost apoi repartizată la Piatra Neamţ. Împreună cu toată promoţia, Lucia Mureşan a înfiinţat acolo Secţia de Teatru. După un an, Mureşan a plecat la Cluj şi, ulterior, a dat examen la Teatrul Nottara din Bucureşti. 

Lucia Mureşan a jucat în mai mult de 100 de spectacole de teatru, pe scenă, teatru radiofonic şi de televiziune. De asemenea, actriţa a apărut în circa 15 filme, printre care "Divorţ... din dragoste" (1991), "Raport despre starea naţiunii" (2004), sau "Still Center/ Buricul pământului" (2005).

Timp de 40 de ani, Lucia Mureşan a fost căsătorită cu fotograful Ion Miclea, cunoscut drept fotograful fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Teleenciclopedia este o emisiune a postului public de televiziune, una dintre cele mai longevive din programele posturilor de televiziune din România. În luna mai, aceasta a sărbătorit 45 de ani de emisie. Printre comentatorii care au lucrat sau lucrează pentru Teleenciclopedia se numără Mariana Zaharescu, Traian Stănescu, Florian Pittiş, Irina Petrescu, Adela Mărculescu şi Ion Caramitru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces a murit
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close