Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit James Herbert, autorul britanic de romane horror

A murit James Herbert, autorul britanic de romane horror

A murit James Herbert, autorul britanic de romane horror
21 Mar 2013   •   10:57

Scriitorul britanic James Herbert, autor al unor romane horror de succes precum "The Rats" şi "The Fog", a murit la vârsta de 69 de ani, a anunţat, miercuri, agentul său de presă, citat de Reuters.
   
Jeremy Trevathan, publisher la editura Pam Macmillan, a anunţat că scriitorul a murit miercuri dimineaţă, în reşedinţa sa din comitatul Sussex. Autorităţile nu au comunicat cauza morţii lui James Herbert, însă purtătoarea de cuvânt a editurii Pan Macmillan a dezvăluit faptul că scriitorul nu era bolnav în zilele care au precedat decesul acestuia.
   
James Herbert a scris 23 romane, care au fost publicate în 34 de limbi străine şi s-au vândut în 54 milioane de copii pe plan mondial, pe parcursul unei cariere de aproape 40 de ani.
   
Cinci dintre romanele sale au fost adaptate pentru marele ecran: "The Survivor", "Fluke", "Haunted", "The Fog" şi "The Rats".
   
James Herbert, care s-a născut la Londra, a lucrat ca director artistic la o agenţie de publicitate, după ce a studiat artele frumoase, şi a început să scrie primul său roman la vârsta de 28 de ani.
   
Romanul său de debut, "The Rats", care descrie o Londră fictivă, guvernată de rozătoare mutante devoratoare de carne, a fost publicat în anul 1974, iar prima ediţie a volumului, ce a cuprins 100.000 de copii, s-a epuizat în doar trei săptămâni, ajutându-l astfel pe Herbert să devină cel mai important scriitor britanic de romane horror.
   
Herbert, care îşi realiza singur copertele romanelor sale, a fost numit Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în anul 2010.
   
Scriitorul era căsătorit şi avea trei fiice.
   




×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close