Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vești de ultimă oră despre celebra actriță din România care a murit la doar 47 de ani

Vești de ultimă oră despre celebra actriță din România care a murit la doar 47 de ani

Vești de ultimă oră despre celebra actriță din România care a murit la doar 47 de ani
08 Iul 2017   •   19:18

Actriţa Giliola Motoi, care a murit la vârsta de 47 de ani, va fi înmormântată luni, la Cimitirul Sfânta Vineri.

"Teatrul Naţional 'I. L. Caragiale' se desparte de o cunoscută actriţă: Giliola Motoi a încetat din viaţă la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri şi mai trişti. A fost Veronica Micle, a fost Miţa Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toţi a fost şi va fi Giliola Motoi, o actriţă de o mare sensibilitate şi cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte. (...) La doi ani de la dispariţia celui ce i-a fost profesor şi partener nu numai de scenă, dar şi de viaţă, drumul Giliolei printre stele se îndreaptă către o dorită regăsire. Despărţirea de inegalabilul ei partener de suflet (actorul George Motoi - n.r.) a cântărit prea greu şi inima i-a cedat ieri, 7 iulie", se arată într-un comunicat al TNB.

Potrivit sursei citate, slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, de la ora 11,00, iar înmormântarea la Cimitirul Sfânta Vineri, de la ora 12,00.

Giliola Motoi a debutat pe scena Teatrului "Maria Filotti" din Brăila în 1988, unde vreme de opt ani a interpretat numeroase roluri, de la Inocenta din "Gimnastică sentimentală" de Vasile Voiculescu, la Vanda din "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu şi până la Ana Cristi din piesa cu acelaşi titlu de Eugene O'Neill, personaje variate tipologic, cărora le-a dăruit din farmecul şi dragostea ei pentru scenă.

Pentru rolul Magda Minu din piesa "Ultima oră" de Mihail Sebastian - în adaptarea şi regia lui George Motoi -, a primit Premiul Naţional de Interpretare "Elvira Godeanu", acordat de Asociaţia Umoriştilor din România.

Începând din 1996 a fost actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti. Ultimele ei apariţii pe scena TNB au fost într-un spectacol cu mare priză la public - "Cinci femei de tranziţie" de Rodica Popescu-Bitănescu, unde interpreta Profesoara, se mai arată în comunicat

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close