Antena 3 CNN Actualitate Cultură Actrița Tamara Buciuceanu Botez a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti şi Cheia Oraşului

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti şi Cheia Oraşului

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti şi Cheia Oraşului
Sursa foto: Foto: Facebook/ Gabriela Firea
de S.T.    |    05 Apr 2018   •   15:48

Emoţie, apreciere, preţuire aşa poate fi descrisă una dintre cele mai frumoase ceremonii organizate de Primarul General, Gabriela Firea, pentru Doamna teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez, care a primit joi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti, precum şi Cheia Oraşului.

Evenimentul, care a avut loc acasă la marea artistă, a transformat o ceremonie solemnă într-o întâlnire de suflet, în care amintirile, poveştile de viaţă, necazurile şi bucuriile au ieşit la lumină.

Primarul General, Gabriela Firea: „În Săptămâna Patimilor am fost în vizită la Doamna scenei româneşti, pentru a-mi exprima dragostea, aprecierea şi recunoştinţa şi pentru a transmite mesajul de respect şi recunoaştere a valorii din partea tuturor bucureştenilor şi de fapt a tuturor romanilor. Sunt convinsă că întreaga Românie doreşte, prin acordarea acestui titlu, să facă o reverenţă în faţa unei Doamne care reprezintă pentru noi toţi un model. Profesionistă desăvârşită, un om demn şi discret, doamna Tamara Buciuceanu Botez reprezintă un reper pentru noi toţi, un exemplu de viaţă trăită în slujba oamenilor şi a artelor. A fost o onoare pentru mine, că Primar General, ca femeie şi ca om de cultură, să acord titlul de cetăţean de onoare, precum şi Cheia Oraşului Bucureşti, doamnei Tamara Buciuceanu Botez, care trebuie să ne fie tuturor un model demn de urmat. Acest gest are dublă semnificaţie, mai ales că are loc chiar în anul în care aniversam 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pentru că, aşa cum bine ştim cu toţii, doamna Tamara Buciuceanu Botez s-a născut dincolo de Prut. Trebuie să învăţăm să ne preţuim valorile, să le arătăm respect şi recunoştinţa, pentru că, prin numele lor, România îşi arăta valoarea în lume”.

Tamara Buciuceanu Botez: „Sunt emoţionată că mi-aţi trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paşti. Distincţiile pe care mi le-aţi oferit mă onorează şi reprezintă pentru mine un gest deosebit de impresionant”.

Marea actriţă a rememorat perioada în care a fost refugiată, împreună cu familia, din Basarabia, la Iaşi, de începuturile sale că actriţă, precum şi rolurile pe care le-a interpretat pe parcursul carierei sale. Tamara Buciuceanu Botez şi-a exprimat aprecierea faţă de acţiunile Municipalităţii pentru susţinerea teatrului: „Ştiu că vă preocupaţi foarte mult de domeniul cultural al Bucureştiului şi este foarte important că actul artistic să fie susţinut financiar. Am înţeles că aţi suplimentat posturile şi bugetele teatrelor, ceea ce e mare lucru !”

Născută la data de 10 august 1929, la Tighina, Republica Moldova, Tamara Buciuceanu Botez este reprezentanţă a generaţiei de aur a teatrului românesc, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat în peste 25 de filme, dar şi pe scenele marilor teatre ale Capitalei: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close