Antena 3 CNN Actualitate Cultură Adrian Pintea ar fi împlinit 64 de ani. A murit din cauza dinților

Adrian Pintea ar fi împlinit 64 de ani. A murit din cauza dinților

Adrian Pintea ar fi împlinit 64 de ani. A murit din cauza dinților
10 Oct 2018   •   16:56

Adrian Pintea ar fi împlinit vârsta de 64 de ani. A fost un actor iubit de români pentru farmecul său, în special pentru minunatul rol din filmul ” Iancu Jianul”. Adrian Pintea a murit la doar 52 de ani, din cauza dinților, scrie click.ro.

În acte, se numea Adrian Virgil Pintea și este considerat un actor care a adus o contribuție deosebită scenei și cinematografiei românești. În 1990, pe când avea vârsta de 36 de ani, a început să predea actorie la IATC, iar la 48 de ani primea titlul de doctor în domeniu teatru.

Decesul sau a survenit in urma unui soc septic post-implant dentar care a decompensat o hepatită cronic, de tip B, acutizată în urma unui mod de viață boem.

Deşi era recunoscut pentru frumuseţea sa, Adrian suferea de un complex care l-a chinuit ani la rând. Chiar şi regizorul Sergiu Nicolaescu îi spusese că are un extraordinar chip de film, dar că nu îl avantaja dantura. Adrian Pintea se hotărâse să rezolve această problemă, aşa că a apelat la un implant. Chiar dacă starea sănătăţii era precară, artistul fiind bolnav de mulţi ani de hepatită, Adrian Pintea a insistat să facă lucrările dentare complexe.

Imediat după operaţie, faţa actorului s-a transformat, iar în câteva luni a devenit de nerecunoscut. Depresia şi neputinţa şi-au pus amprenta asupra stării de spirit a artistului, care nu mai ieşea din casă decât camuflat, deşi era greu de recunoscut în omul acela pe frumosul Iancu Jianul, haiducul de odinioară. Au urmat serii de tratamente, însă încercările au fost zadarnice.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close