Antena 3 CNN Actualitate Cultură Aimee Iacobescu a murit. Cum s-a luptat actrița pentru a supraviețui

Aimee Iacobescu a murit. Cum s-a luptat actrița pentru a supraviețui

Aimee Iacobescu a murit. Cum s-a luptat actrița pentru a supraviețui
27 Mar 2018   •   11:36

Aimee Iacobescu a murit După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (TNB),  ajunsese să-şi vândă obiectele de valoare din casă, pentru a supravieţui.

Aimee Iacobescu a murit Îşi pusese speranţa într-o indemnizaţie de merit de la UNITER (Uniunea Teatrală din România), considerând că e îndreptăţită să o primească. În acest sens, în urmă cu doi ani, a depus o cerere, dar răspunsul a fost unu rece şi cinic: "Să mai aibă răbdare... câţiva ani!".

Aimee Iacobescu a murit „Îndeplinesc toate condiţiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de la alte personalităţi marcante, deţin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe preşedintele UNITER, Ion Caramitru, şi mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizaţie mai durează ani şi că înaintea mea sunt alţii cu mai multe merite... Mi s-a părut jignitor. Aşa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Şi singura speranţă era la UNITER. Acum nu mai am nicio ieşire”, declara Aimee Iacobescu, cu lacrimi în ochi, pentru Ziarul Ring.

×
Subiecte în articol: Aimée Iacobescu teatru
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close