Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ce s-a întâmplat cu averile marilor artişti ai României

Ce s-a întâmplat cu averile marilor artişti ai României

Ce s-a întâmplat cu averile marilor artişti ai României
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Oct 2015   •   13:26

Scandalurile pe avere s-au tinut lant in familiile marilor artisti ai Romaniei. Moartea marilor artişti, in loc sa uneasca familiile, a provocat scandaluri imense. 

 
Banii au fost de fiecare dată mărul discordiei, deşi nu în toate cazurile a fost vorba despre averi impresionate. 
 
Este cazul familiei lui Sergiu Nicolaescu sau a lui Ion Dolănescu. Urmaşii acestora s-au certat în public pe fiecare banut din conturile artiştilor şi pentru fiecare casă pe care o aveau de împărţit.
 
Ion Dolănescu
 
Ionut si Dragos Dolanescu s-au războit in instante mai bine de sase ani pe averea lasata de tatal lor. Dupa ani de dispute, mostenitor a ramas Ionut Dolanescu. Asa cum isi dorea, acesta a primit casa din strada Caimatei estimata la 685.000 de euro, dar si drepturile de autor ale tatalui sau, iar Dragos Dolanescu a ramas cu vila de la Sinaia, doua terenuri in comuna Butimanu si Tunari plus o suma de peste 200.000 de euro.
 
Sergiu Nicolaescu
 
Un alt scandal care a tinut prima pagina a ziarelor a fost legat de averea regizorului Sergiu Nicolaescu. De mai bine de doi ani, sotia maestrului Dana Nicolaescu cauta un cumparator pentru vila acestuia situata la malul marii. Imobilul nu poate fi vandut insa pana cand Dana Nicolaescu nu cade la o intelegere cu fosta nevasta a regizorului care este proprietatea terenului de sub vila. Pe langa mostenirea cinematografica, Sergiu Nicolaescu a lasat in urma o avere impresionanta. Regizorul avea doua apartmente de lux in capitala si o casa de vacanta in statiunea 2 Mai, dar si 13 conturi bancare care insumeaza aproape 400.000 de euro. La acestea se adauga drepturile de autor ale zecilor de filme pe care le-a realizat. Cum maestrul nu a avut urmasi, cea careia i-a revenit intreaga avere a fost ultima sa sotie in varsta de 38 de ani. Suparata ca nu are vreun drept la succesiune, sora regizorului a dat-o in judecata pe Dana Nicolaescu si a reclamat ca testamentul lasat de fratele ei ar fi fost fals. 
 
Johnny Răducanu
 
A fost scandal si dupa moartea maestrului Johnny Raducanu. Rudele si iubita lui s+au luat la harta pentru a imparti un apartament de 90 de mii de euro situat in centrul capitalei, dar si celelalte lucruri de valoare si o suma de bani. Johnny Raducanu ii lasase apartamentul cu acte iubitei sale, insa rudele s-au revoltat si a inceput un lung sir de procese. Averea, compusă din pianul maestrului, tablouri scumpe, albume, discuri de vinil şi drepturile de autor asupra creaţiilor muzicale semnate Johnny Răducanu, i-a revenit in final membrilor familiei, iar Mirela Adăscăliţei nu a contestat decizia instantei.  
 
Dan Spătaru
 
După moartea lui Dan Spataru in anul 2004, vaduva acestuia a trecut printr-o perioada tulbure. Dupa ce a vandut casa in care au locuit, Sida Spataru a fost data in judecata de administratia fondului imobiliar pentru o datorie neachitata. Sotia maestrului a declarat ca a facut tranzactia cu acte in regula si drept dovadă că a fost victima unei erori, după câteva luni, instituţia a renunţat la proces. A urmat insa o alta lovitura. Sida Spătaru a fost dată în judecată de 13 persoane din judeţul Bacău, care au cerut împărţirea a cateva zeci de hectare de pădure. Procesul aflat la al şaselea termen se anunţă de durată, întrucât instanţa a cerut mai multe expertize şi a dispus chiar şi realizarea unui arbore genealogic, pentru a stabili gradele de rudenie. 
 
Nae Lăzărescu 
 
Nu toti marii artisti au lasat averi, iar urmasii au trait adevarate drame. Celebrul actor Nae Lăzărescu a murit plin de datorii. Lazarescu s a stins din viata la varsta de 72 de ani dar nu a lasat insa vreo avere sotiei spunand ca era sarac lipit pamantului. A fost casatorit de cinci ori si a preferat sa locuiasca intr-un apartament modest spunand ca ii place viata simpla. Intr-un interviu marturisea ca nu facut niciun ban din actorie, aceasta meserie imbogatindu-l doar sufleteste, nicidecum financiar. Fiica actorului dintr-o relatie mai veche declansase succesiunea sperand ca va obtine o parte din avere dar a renuntat la proces cand a vazut ca tatal ei nu avea niciun ban.
 

×
Subiecte în articol: averi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close