Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cum să vizitezi virtual cele mai frumoase locuri din Egipt

Cum să vizitezi virtual cele mai frumoase locuri din Egipt

Dorești să mergi în vacanță, însă ai buget zero? Îți sărim în ajutor! Dezvoltă-ți cultura generală și obține inspirație pentru viitoarele călătorii prin tururi virtuale care pun în prim plan arta, istoria și arhitectura.

Cum să vizitezi virtual cele mai frumoase locuri din Egipt
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2022   •   16:02

În acest articol, îți vom prezenta câteva locuri din Egipt de care te poți bucura din confortul casei tale împreună cu toată familia. 

⦁    Situri ale patrimoniului egiptean
În 2020, Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt a anunțat lansarea a cinci noi excursii virtuale ale siturilor istorice, adăugând astfel la gama lor existentă de aventuri pe care orice persoană o poate parcurge de acasă. 

Noile tururi virtuale explorează mormântul lui Meresankh al III-lea, mormântul lui Menna, Sinagoga Ben Ezra, Mănăstirea Roșie și Moscheea-Madrassa a Sultanului Barquq. Fiecare experiență prezintă imagini 3D detaliate prin care utilizatorii se pot „plimba” dând clic pe etajelor structurilor.

În total, 22 de morminte, moschei, muzee și alte atracții pot fi vizitate virtual în urma eforturilor ministerului egiptean. 
⦁    Egiptul antic și Nilul 
Te poți apropria de Egiptul Antic și poți observa Nilul în această excursie captivantă. Cu ajutorul cursorului și a săgeții de pe ecran, turiștii pot naviga în interiorul a opt videoclipuri la 360° ce prezintă navigarea pe Nil, Templul Karnak, Luxor și alte atracții. 

Acest tur virtual este valabil pe YouTube, și poate fi accesat de pe un computer sau telefon mobil. Pentru o experiență cu totul unică, se poate folosi un set VR (realitate virtuală). 
⦁    Jocuri video despre Egipt
Dacă îți place să explorezi lumi noi prin prisma jocurilor video, avem câteva recomandări de aventuri care au loc în Egipt. 

De exemplu, Tomb Raider: The Last Revelation, a patra parte a seriei, o urmărește pe Lara Kroft în timp ce explorează o varietate de locuri din Egipt. Ea vizitează Templul lui Sekhmet din Karnak, marea piramidă din Giza, o săpătură arheologică la palatele Cleopatrei din Alexandria și chiar capitala Cairo. 

Un alt joc virtual despre Egipt este Assassin's Creed Origins, unde protagonistul Bayek se plimbă prin satele și piețele pline de viață din Cairo, navighează pe Nil și descoperă misterele piramidelor. Această aventură este o experiență extraordinară atât pentru jucători, cât și pentru fanii egiptologiei. De altfel, oferă o versiune atât de realistă a Egiptului Antic, încât unii egiptologi l-au folosit pentru a preda istoria Egiptului. 

Ultima recomandare este Book of Ra, un joc care încearcă să sape mai adânc în misterele Egiptului Antic. Jocul video a fost inspirat de către unul dintre cei mai importanți zei din mitologia egipteană, și anume zeul soarelui – Ra.

El este considerat regele zeităților, tatăl întregii creații, precum și patronul soarelui, al cerului, al regalității, al puterii și al luminii. Dezvoltatorii au afirmat că Book of Ra a crescut interesul jucătorilor în mitologia egipteană, mai mult decât s-ar fi așteptat. 

Vizită reală în Egipt 

Dacă ai fost convins de tururile virtuale iar acum dorești să experimentezi aceste monumente direct, poți să planifici o vizită. Există câteva moduri de a ajunge în Egipt; de exemplu, diferite site-uri turistice oferă sejururi către Hurghada. 

Poți de asemenea să organizezi o vacanță pe cont propriu. Pentru a ajunge în Egipt, cel mai ușor este să zbori direct către Cairo, din București. Câteva companii de zbor oferă și zboruri din Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara, însă acestea vor avea o escală într-un alt oraș european. 

Felicitări, acum știi cum să vizitezi Țara Faraonilor în această serie incredibilă de tururi virtuale și jocuri interactive!

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close