Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dan Silviu Boerescu, despre "Sergiu Nicolaescu. O poveste unică și o succesiune de întâmplări ciudate"

Dan Silviu Boerescu, despre "Sergiu Nicolaescu. O poveste unică și o succesiune de întâmplări ciudate"

Dan Silviu Boerescu, despre "Sergiu Nicolaescu. O poveste unică și o succesiune de întâmplări ciudate"
30 Iun 2018   •   21:07
Controversele din viaţa regretatului Sergiu Nicolaescu, marile sale iubiri şi felul în care a intervenit Ceauşescu în drumul său către Oscar sunt doar câteva dintre picanteriile vieţii regizorului român, pe care Dan Silviu Boerescu le-a suprins în cartea dedicată celui mai important nume din cinematografia românească a anilor trecuţi. "Sergiu Nicolaescu. O poveste unică și o succesiune de întâmplări ciudate" cuprinde numeroase lucruri neştiute până acum despre viaţa actorului.

"A fost la un pas să ia și un Oscar pentru filmul Mihai viteazu după cum e sigur că ar fi luat Oscarul dacă Ceaușescu nu s ar fi răzgândit și i-ar fi aprobat distribuția inițială fiindcă distribuția inițială nu avea de-a face cu Amza Pellea și cu actorii români, era vorba de o coproducție cu studiourile americane. Era vorba de foarte mulți bani pentru producție deci s-ar fi făcut la altă scară și pe lista de distribuție ar fi fost nilte nume uriașe de tipul Liz Taylor sau Charlton Heston sau Richard Burton", a declarat Boerescu.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close