Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 79 de ani. Cum se numea în acte

Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 79 de ani. Cum se numea în acte

Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 79 de ani. Cum se numea în acte
Sursa foto: Foto: Click
01 Oct 2018   •   17:17

Se spune că Dan Spătaru a fost prima mare vedetă din România, deși erau mai mulți cântăreți care aveau lipici la public. Interpretul piesei ”Drumurile noastre toate” ar fi împlinit 79 de ani, la 2 octombrie. Sunt 14 ani de când a murit, dar ne-a lăsat unele dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul românesc.

Aproape că nu există botez sau nuntă fără "Drumurile noastre toate", probabil piesa de rezistență a regretatului artist Dan Spătaru. La 2 octombrie, ar fi împlinit 79 de ani și încă ar fi fost invitat să ne încânte dacă nu ne-ar fi părăsit în septembrie 2004.

Dan George Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în Aliman, Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct. Marele interpret a lăsat în urmă un adevărat tezaur. Piesele interpretate de el reprezintă cea mai importantă avere lăsată în urmă. A mai lăsat o soție îndurerată, Sida și o fiică, dar și o nepoțică, care are mari șanse să îi urmeze în carieră.

Când avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii ai familiei s-au mutat la Medgidia la o mătușă. Aici Dan a făcut liceul și a început cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocaș. A jucat la „Progresul”, apoi la „Știința București”.

În anul III la „Facultatea de Educație Fizică și Sport” a trebuit să se lase de fotbal, avea hernie de disc. S-a dedicat școlii și muzicii. Dan Spataru era student când a început să cânte la „Casa Studenților” în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă.

Compozitoarea Camelia Dăscălescu a fost aceea care l-a remarcat și a făcut cu el lecții. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Primul mare succes l-a avut cu „Măicuța mea”, de Temistocle Popa, scrie click.ro.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close