Antena 3 CNN Actualitate Cultură Discovery lansează un canal 3D la începutul anului viitor

Discovery lansează un canal 3D la începutul anului viitor

Discovery lansează un canal 3D la începutul anului viitor
16 Iun 2010   •   20:05

Un canal 3D va fi lansat de Discovery la începutul anului viitor în Statele Unite, iar ulterior acesta va fi disponibil în întreaga lume. Anunţul a fost făcut marţi, la Londra, de David Zaslav preşedinte şi CEO al companiei Discovery Communications, cu ocazia unui eveniment organizat pentru organizarea 

Anunţul a fost făcut marţi, la Londra, în cadrul unui eveniment organizat pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Discovery Channel, relatează Mediafax.

"Intenţionăm să fim primii care lansăm un canal 3D şi să fim unul dintre primele brand-uri la care se gândeşte publicul atunci când îşi doreşte conţinut 3D", a declarat Mark Hollinger, preşedinte şi CEO Discovery Networks International, la acelaşi eveniment.

Discovery 3D va fi lansat în parteneriat cu Sony şi IMAX, motivul parteneriatului fiind, potrivit lui David Zaslav, costul foarte ridicat de producere a conţinutului 3D.

"Este mult mai ieftin să producem conţinut 3D decât să îl convertim pe cel pe care îl avem", a precizat David Zaslav. El a specificat că Discovery a făcut investiţii mari în echipamente şi tehnologia care să-i permită să producă în 3D.

Potrivit acestuia, noul canal Discovery 3D va emite 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.
De asmenea, David Zaslav a anunţat că Discovery intenţionează să distribuie la nivel internaţional canalul pentru femei TLC, disponibil în Statele Unite ale Americii. Deja televiziunea TLC emite în Norvegia din martie, iar din această lună este prezentă şi în Bulgaria.

Lansarea canalului TLC în România depinde în principal de obţinerea unei distribuţii "relevante" a canalului la noi în ţară, a declarat pentru Mediafax Arthur Bastings, vicepreşedinte executiv şi director general Discovery Networks în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

Bastings a mai spus că România este o piaţă "foarte competitivă" în privinţa conţinutului TV dedicat femeilor. El susţine că trebuie ţinut cont de acest lucru în vederea unei decizii privind lansarea TLC în ţara noastră.

În prezent, Discovery distribuie în România televiziunile Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase, ID. Investigation Discovery şi Discovery World.

Basings a mai spus că, alături de Polonia şi Rusia, România se află în topul celor mai importante ţări pentru Discovery din Europa Centrală şi de Est, mulţumită distribuţiei pe cablu analogic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close