Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2012 începe pe 9 iunie, sub semnul lui Caragiale

Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2012 începe pe 9 iunie, sub semnul lui Caragiale

Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2012 începe pe 9 iunie, sub semnul lui Caragiale
de M.Z.    |    01 Iun 2012   •   22:29

Festivalul Comediei Româneşti - festCO va avea loc în perioada 9 - 17 iunie, la Bucureşti şi include piese de I.L. Caragiale - omagiat în 2012 la 100 de ani de la moartea sa -, dar şi de Ion Sapdaru şi Lia Bugnar, informează site-ul organizatorului, Teatrul de Comedie din Capitală.

Spectacolele vor avea reprezentaţii la Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon şi Opera Naţională Bucureşti.

Titlul care deschide festivalul este "O scrisoare pierdută", după I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija. Regizorul este prezent în festival şi cu one man show-ul, pe care l-a montat la Teatrul Act, cu Marcel Iureş în rol principal "Absolut!" - un spectacol realizat după basmul lui Ion Creangă "Ivan Turbincă", informează Mediafax.

Printre titlurile care vor fi prezentate în festival se numără "Natură moartă cu nepot obez", regizat de Eugen Făt, şi "3 O'Clock", regizat de Dan Tudor.

Spectacolul "D'ale carnavalului" regizat de Silviu Purcărete pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu va fi prezentat la Bucureşti, la Opera Naţională.

Festivalul se încheie pe 17 iunie, cu o gală în care vor fi acordate premii, urmată de spectacolul "Monşer, stăm rău", regizat de Gelu Colceag după I.L. Caragiale.



×
Subiecte în articol: comedie teatru
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close